2022. május 23., hétfő, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

április (19)
március (27)
február (54)
január (52)
· 2021
december (23)
november (24)
október (13)
szeptember (18)
augusztus (12)
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Pártviszály a testületi ülésen

Főoldal>Közülünk>Pártviszály a testületi ülésen
 
Írta: Lukasik Zsófia
2012. március 21. 08:00
Rovat: Közülünk
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Meglepő módon a Lehet Más a Politika belügye került napirendre a februári testületi ülés kezdetén. Az ügyben érintett Gerháth Csabával beszélgettünk, aki az eset kapcsán már azt fontolgatja, hogy kilép az LMP-ből, és függetlenként politizál tovább az önkormányzatban.

 

 

- A februári testületi ülés napirendjei előtt arról szólt a vita, hogy Ön az LMP tagja vagy nem. Mi történt?

- Alapvetően nagyon csodálkozom, hogy egy párt belügye az önkormányzat testületi ülésnek témája lehet. Ez nem gyakorlat a helyi politikában, Kispesten erre még nem volt példa az elmúlt 20 évben. A legutóbbi ülésen a polgármester felolvasta azt a levelet, melyet az LMP X., XVIII, XIX. kerületi szervezete írt rólam. A levélben kifejtették, hogy a területi szervezet megkért engem, mondjak le képviselői mandátumomról. A területi szervezet ezt azzal indokolta, hogy köztem és a területi szervezet között a politikai együttműködés megromlott. Úgy fogalmaztak, mivel ennek a „kérésnek” nem tettem eleget, ezért nem tekintenek a kispesti önkormányzatban az LMP képviselőjének. Majd a levél felolvasása után szót kapott Rácz Gábor, aki mint az LMP délpesti koordinátora elismételte ugyanezt.

 

- Mindezzel kapcsolatban Önnek mi a véleménye?

- Mindenekelőtt ismétlem nem értem, miért került az önkormányzat elé egy párt belügye. Folyamatos politikai nyomás alatt kell dolgoznom, én nem azért kezdtem politikával foglalkozni, hogy most egy-egy párt érdekeit képviseljem. Én a kispestieket képviselem, amiért úgy néz ki, kizárnak az LMP-ből. A testületi ülésen elmondtam, hogy még mindig LMP tag vagyok, és ebben az LMP országos választmányának titkárával folytatott levelezésem is megerősített. Hivatalosan semmilyen értesítést nem kaptam, és semmilyen eljárás nincs ellenem, ami megszüntette volna a tagságomat. Az ügy miatt egyébként én magam kértem, hogy folytassák le az etikai vizsgálatot ügyemben az LMP-ben. A párt közelgő tisztújító kongresszusa miatt erre vélhetőleg csak április környékén kerülhet sor.

 

- Mik a tervei?

- A céljaim változatlanok: ugyanúgy a kispestiek érdekeit képviselem, mint a másfél évvel ezelőtti önkormányzati választások idején. Az elmúlt testületi ülésen történtek azonban olyan szinten megalázóan és váratlanul értek, hogy most már saját magam gondolkodtam el azon, hogy a párt belső eljárását meggyorsítsam. Eldöntöttem, szeretném, ha minél előbb pont kerülne az ügy végére. Úgy gondolom, független képviselőként jobban tudom az emberek érdekeit képviselni, mert most ahelyett, ami dolgom, vagyis a kispestiek képviselete, belső pártügyekkel, pártok egymásközti hatalmi harcaival foglalkozom. Én azért kezdtem politizálni, hogy az itt élők érdekeit erőmhöz képest minél jobban képviseljem.

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.