2024. június 22., szombat, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

május (11)
április (26)
március
február
január (2)
· 2023
december (15)
november (7)
október (7)
szeptember (6)
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Piros lámpa a Vas Gereben és Ady Endre kereszteződésnek

Főoldal>Közélet>Piros lámpa a Vas Gereben és Ady Endre kereszteződésnek
 
Írta: Szerk.
2024. április 06. 15:04
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Szinte nem telik el úgy évszak, hogy egy nagyobb karambol ne történne ebben az elhíresült kereszteződésben. Abba már beletörődhettünk, hogy a főváros nem fog lámpás csomópontot kialakítani, de most megtudhattuk, hogy erre a baloldali városvezetés sem lesz hajlandó.

Évek óta téma, hogy a Vas Gereben utca és az Ady Endre út kereszteződése mennyire balesetveszélyes. Ez egyrészt persze betudható a gépjárművezetők figyelmetlenségének,

de nagyobb részt a négyirányú forgalom és az ott átfutó közösségi közlekedési vonalak teszik kiemelt gócponttá az Ady Endre út ezen szakaszát.

Bár az elmúlt hónapokban az Ady Endre útról tilossá vált a balra kanyarodás a Vas Gereben felé, a problémát mégsem a közlekedés korlátozása, hanem egy jelzőlámpás csomópont kialakítása tudná leginkább garantálni. Budapest-szerte számos helyen láttunk erre példát az elmúlt években, hogy a korábban balesetveszélyes kereszteződésekbe a jelzőlámpák kihelyezésével nagyban csökkent az incidensek száma.

Mint az ismeretes, az Ady Endre út és a Vas Gereben út ezen szakasza is a Fővárosi Önkormányzat kezelésében van. Emiatt ezt a biztonsági fejlesztést a főváros tudná elvégeztetni, ha lenne rá akarat. De azt láttuk, hogy az évek alatt hiába történt megannyi kisebb, vagy sajnálatos módon súlyosabb baleset, a lakossági igényt nem valósították meg.

 

A kerület nem akar lépni

Az önkormányzat februári képviselő-testületi ülésén az idei év költségvetésének vitáján a Fidesz-KDNP képviselőcsoport nevében Song Simon indítványozta, hogy ha már a főváros nem hajlandó ezzel a problémával foglalkozni, akkor Kispest vegye a saját kezébe a dolgot. Az elképzelés nem ördögtől való, hiszen a fordítottjára már láthattunk példát, az M3 metró kerületünket is érintő szakaszának felújítása során, az akkor még Tarlós István vezette Fővárosi Önkormányzat kezelésbe vette a Vak Bottyán utcát a pótlóbuszok számára. A kerület és az akkori főváros között született megállapodás keretében, a pótlás végeztével a Vak Bottyán utcát felújítva kapta vissza a kerület.

De még Gajda Péter is kampányolt egy időben azzal, hogy a Határ úti felújítás felgyorsítása érdekében hadd vegye át Kispest a terület kezelését (persze végül erre nem került sor). Tehát láthatjuk, hogy egy Kispest számára fontos fejlesztés ügyében igenis megoldható lenne a főváros kezelésében lévő útszakaszon saját befektetést tenni.

 

Piros lámpa a lámpás csomópontnak

Bár a Fidesz-KDNP frakció javaslata tehát megvalósítható lenne, és ahogy Song Simon kiemelte, a fejlesztési tartalék terhére még forrás is lenne rá, Gajda Péter MSZP-s polgármester mégis lesöpörte a javaslatot azzal, hogy ez a főváros feladata. A baloldali polgármester szerint ez túl nagy költséggel járna, ezt nem fogja Kispest a főváros helyett elvégezni, és szerinte egyébként is a kereszteződés

nem a jelzőlámpák hiánya miatt balesetveszélyes, hanem a gépjárművezetők hiányos KRESZ ismereteinek okán. Érdekes, a baloldalon valahogy mindig az autósok a hibásak mindenért.

Az egész ügy margójára: ahogy a Facebookon láthattuk, Gajda Péter és Karácsony Gergely jó kapcsolatot ápolnak, hisz nem egyszer járt már kerületünkben a főpolgármester, Varga Attila párbeszédes alpolgármester pedig egy pártban van Karácsonnyal.

Ugyanakkor egyik kispesti városvezetőtől sem láthattuk, hogy zászlajára tűzte volna ezt az ügyet, és a jó kapcsolatok révén kiharcolta volna a főpolgármesternél, hogy végre megkapja Kispest a lámpás csomópontot.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.