2024. április 20., szombat, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

március
február
január (2)
· 2023
december (14)
november (7)
október (7)
szeptember (6)
augusztus
július
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
  Error: Cannot produce JPEG file. [./images/tmp-res/kispest-info.0ef5abeb216b.jpg]Error: Cannot produce JPEG file. [./images/tmp-res/kispest-info.c02941371370.jpg]Error: Cannot produce JPEG file. [./images/tmp-res/kispest-info.346bf15f882b.jpg]Error: Cannot produce JPEG file. [./images/tmp-res/kispest-info.1a95713e8a7e.jpg]

Rangos karateverseny – kispesti érmesekkel

Főoldal>Kupa>Rangos karateverseny – kispesti érmesekkel
 
Írta: Szerk.
2022. szeptember 16. 09:29
Rovat: Kupa
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
A kispesti Nego Kyokushin Karate Egyesület öt ifjú tehetsége is részt vett a 37. Szolnok Kupa – I. Shihan Furkó Kálmán emlékversenyen, amely idén nyílt Európa-bajnokság is volt egyben. Nem is akárhogy szerepeltek: Európa-bajnoki arany- és ezüstéremmel térhettek haza a Tisza-parti városból.

Európa legkülönbözőbb pontjairól, összesen 14 országból érkeztek versenyzők szeptember 10-én Szolnokra, ahol hazánk egyik legrangosabb karateversenyét rendezték meg: a 37. Szolnok Kupa, amely egyben nyílt Európa-bajnokság is volt, a tavaly elhunyt karatelegenda, Shihan Furkó Kálmán emléke előtt is tisztelgett. A nyolcdanos mesternek elévülhetetlen érdemei voltak a kyokushin karate meghonosításában, nem mellékesen pedig ő volt az ezt megelőző Szolnok Kupák főszervezője is.

 

A nívós verseny 350 indulója között Kispestről, a Nego Kyokushin Karate Egyesülettől is érkeztek ifjú versenyzők, s nem is akármilyen eredményeket értek el. Sztupkay Viktor Európa-bajnok lett, Soós Blanka pedig Európa-bajnoki ezüstérmet szerzett; rajtuk kívül Soós Tekla, Bedecs Boróka és Marosi Dániel vett részt a szolnoki viadalon.

 

Vidra Zoltán, az egyesület alapítója, a Magyar Tradicionális Kyokushin Karate Szövetség alelnöke elmondta, rendkívül büszke a tanítványaira, és bár nem mindegyikük nyert, kivétel nélkül mind nagyon boldogok voltak, hogy részt vehettek az eseményen. „Egy nagy és egyben megható versenyen vagyunk túl. Közösségünk méltóképpen emlékezett meg arról az emberről, akinek mindannyian köszönettel tartozunk, és megmutatta, hogy képes tovább vinni az ő elképzeléseit” – magyarázta. Mint mondta, büszke arra, hogy nem sokkal ezelőtt, immáron ötdanos mesterként ő maga is kiérdemelte a Shihan rangot. Mindez – ahogy fogalmazott – a karatemunkásságának és a sportban eltöltött eddigi éveinek köszönhető, és éppen ezért volt számára különleges a 37. Szolnok Kupa: a viadalon a magyar kyokushin karate fennállásának ötvenedik évét is ünnepelték, ezért jó néhány egykori versenytársával volt alkalma találkozni.

 

Lapunk arról is kérdezte őt, milyen lépcsőfokokat szükséges bejárnia azoknak a gyerekeknek, akik kedvet kapnak a karatéhoz és idővel versenyezni is szeretnének. Vidra Zoltán elmondta, 4-5 hónap gyakorlást és két vizsga teljesítését követően, ha az edzők úgy látják, elindulhatnak versenyen is az ifjú karatésok. A Nego Kyokushin Karate Egyesület versenyzői legközelebb az Utánpótlás Magyar Bajnokság Bushido Kupán mérethetik meg magukat október 8-án, ezt követően pedig a december eleji Mikulás Kupára készülnek majd. „Ha minden jól megy, jövőre ismét megszervezzük a Honkyokushin Kispest Kupát, amely magyar és nemzetközi bajnokság is egyben” – tette hozzá.

 

A Negósok szolnoki versenyt követő edzésére Dódity Gabriella is ellátogatott, hogy személyesen gratuláljon az ifjú karatésoknak és Vidra Zoltánnak a remek eredményekhez. A kormánypárti fővárosi képviselő úgy fogalmazott, köszöni, hogy egyesületük a fiatalokat sportra, kitartásra és alázatra neveli, versenyzői sikereivel pedig Kispest hírnevét is öregbíti.

 

Emlékművet avattak a karatemester tiszteletére

 

A szolnoki versenyt megelőző napon emlékművet avattak és a város támogatásával emlékparkot is létesítettek a 74 éves korában elhunyt karatelegenda, Shihan Furkó Kálmán tiszteletére, aki nemcsak a sportban hagyott komoly örökséget maga után. Nyugállományú ezredesként, 2016-ben a honvédelmi miniszter Hazai Sami-életműdíjat adományozott számára.

 

A most átadott, feketegránit táblákkal felszerelt emlékművet Shihan Brezovai Sándor, a Magyar Tradicionális Kyokushin Karate Szövetség elnöke kezdeményezésére állították. Az avatóünnepségre katonai tiszteletadás mellett, a családtagok, a város és a sportág elöljárói részvételével került sor.

Fotók: facebook.com

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.