2022. május 22., vasárnap, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

április (19)
március (27)
február (54)
január (52)
· 2021
december (23)
november (24)
október (13)
szeptember (18)
augusztus (12)
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Rendkívüli segítség a szülőknek

Főoldal>Közérdekű>Rendkívüli segítség a szülőknek
 
Írta: Szerk.
2022. január 07. 16:16
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Hatszázmilliárd forint – ennyi pénzt oszt szét a kormány a gyermeket nevelő szülők között a személyi jövedelemadó visszatérítésével. Minden idők legnagyobb, családoknak nyújtott adókedvezménye akár másfélmillió forintot is jelenthet egy szülőpár számára - mondta lapunknak Földesi Gyula, a Fidesz választókerületi elnöke.

Példátlan támogatásnak örülhetnek a gyermekes családok a jövő hónapban. Mivel a magyar gazdaság a koronavírus-járvány okozta krízishelyzet dacára is az egyik leggyorsabb növekedést produkálja Európában, nem is volt kérdéses, hogy visszakapják-e a 2021-ben befizetett személyi jövedelemadójukat a 18 év alatti gyermeket nevelők. A kormány tavaly bejelentett döntése - amit Gyurcsány Ferenc megmagyarázhatatlan módon elvetemült és észszerűtlen lépésnek nevezett a parlamentben - csaknem kétmillió szülőt érint, akik fejenként legfeljebb 809 ezer forintot kaphatnak. A NAV összesen 600 milliárd forintot fizet ki az érintetteknek, akiknek többsége február 15-én már látni fogja a bankszámláján az összeget.

 

Nem ez az egyetlen jó hír a családoknak, hiszen a négy vagy több gyermeket nevelő édesanyák már most sem fizetnek szja-t, a 25 év alatti munkavállalók pedig ettől az évtől mentesülnek az adóteher alól. Kiszámoltuk, átlagosan havi nettó 44 ezer forinttal, éves szinten több mint félmillióval maradhat több a fiatalok zsebében, ha a bérük eléri az átlagkeresetet. 

 

– Miközben a 2010 előtti kormányok elvették a családi adókedvezményt és az otthonteremtési támogatásokat, a családi pótlékot pedig meg akarták adóztatni, az Orbán-kormány ösztönzi és segíti a fiatalok gyermekvállalását is – hangsúlyozta lapunknak a Fidesz választókerületi elnöke. Földesi Gyula hozzátette: míg 2010 előtt 12 milliárd forintnyi kedvezményben részesültek a szülők, 2021-ben 380 milliárd forintra rúgott a családoknál hagyott pénz.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.