2022. augusztus 17., szerda, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

július (33)
június (41)
május (41)
április (19)
március (27)
február (54)
január (52)
· 2021
december (23)
november (24)
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Segítsünk Dávidnak!

Főoldal>Közélet>Segítsünk Dávidnak!
 
Írta: Szerk.
2015. április 09. 10:18
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Él Kispesten egy fiatalember, akivel nem volt kegyes a sors; betegsége először kerekesszékbe kényszerítette, tavaly nyár óta pedig ágyban fekszik. Lélegeztető gép segíti tüdejét, mert nem kíméli őt a Duchenne-féle izomelhalás szindróma. A 23 éves nagybeteg fiatalembernek 24 órás felügyeletre van szüksége, ami a családja minden energiáját leköti. Tavaly az édesanyja az önkormányzathoz fordult segítségért, de eddig nem érkezett tényleges segítség a nehéz helyzetben lévő családnak.

A 23 éves Dávid fekszik a speciális ágyában, és már csak a jobb kezét tudja minimálisan mozgatni. Egyetlen kapcsolatát a külvilággal a számítógépe és az internet jelenti. Édesanyja, Margit hősiesen helyt áll a nap 24 órájában, hiszen egy percre sem hagyhatja magára Dávidot; egyetlen segítsége a velük élő szintén beteg, idős édesapja. 

 

Albérletük tiszta, rendes, ám a falak vizesek, penészednek, ami Dávid számára tovább nehezíti a légzést, és az amúgy is folyamatos problémát okozó váladéktermelést tovább növeli. A lakás fenntartása felemészti minden erejüket. Az albérlet 65.000 forintba kerül, a rezsi további 60.000 ft. Dávid gyógyszerei, gyógyászati segédeszközei több tízezer forintba kerülnek, a költségeket már a nagypapa nyugdíját is elköltve sem tudják fedezni. Segélyt, támogatást soha nem vettek még igénybe, gyorshitelt a különféle gyógyászati eszközökre annál többet; tartozásuk több százezer forintra rúg. 

 

Dávid édesanyja tavaly kért először segítséget az önkormányzattól: kedvezményes bérleti díjú önkormányzati lakás iránt érdeklődött, hogy maradjon pénze Dávidot ellátni. Lassan egy éve, hogy nem történt semmi. Dódity Gabriella a kerületi Fidesz-KDNP frakcióvezetője személyesen látogatott el Dávidékhoz és biztosította őket arról, hogy minden követ megmozgat, hogy segítsen a szorult anyagi helyzetben lévő családon. 

 

- Ahogy szokott lenni, ígéretek vannak, amelyek valóra váltásáért én magam is mindent meg fogok tenni. De addig is, arra kérek mindenkit, aki tud, segítsen Dávidnak és családjának, hogy ne kelljen nélkülözniük- kérte a kerület lakóit Dódity Gabriella. 

 

 

Számlaszámuk: OTP Bank 11773360-00573245 Pálfi Margit Erzsébet

Ha valaki egyéb segítséget, vagy felajánlást szeretne tenni, megteheti a palfimargit@hotmail.com emailcímen, vagy nálam is közvetlen üzenetben a dodity.gabriella@gmail.com - on. 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.