2022. május 23., hétfő, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

április (19)
március (27)
február (54)
január (52)
· 2021
december (23)
november (24)
október (13)
szeptember (18)
augusztus (12)
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Sokat spórolunk a rezsicsökkentéssel

Főoldal>Közérdekű>Sokat spórolunk a rezsicsökkentéssel
 
Írta: Szerk.
2017. március 10. 14:05
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Dühöngtek a mínuszok egész januárban, ilyenkor gyorsabban pörög a gázóra, és a rezsicsökkentés nélkül most alaposan a zsebünkbe kellene nyúlni. Az extrém hideg miatt még így is magasabb volt a fűtésszámla hó végén, mint az elmúlt enyhébb teleken, de az általunk megkérdezettek szerint érezhetően csökkentek a kiadásaik.

A rezsicsökkentés 2013-as bevezetése óta nem is voltak igazán hideg telek, de most mindent alaposan bepótolt Tél tábornok. Nyugdíjas olvasónk, Miklós gázzal fűt. Január végi gázszámlája közel negyvenezer forint lenne, a rezsicsökkentés azonban 25 százalékkal mérsékli az árat, így csak 29 ezer forintot kell befizetnie. Nagyon örül a csökkentésnek, hiszen így az ünnepek után komoly nehézséget jelentene egy magasabb számla kifizetése. Éva, aki a lakótelepen lakik, szintén arról számolt be, hogy érezhetően olcsóbb lett a távhő. Legutóbbi számlája 13.668 helyett 10.568 volt a rezsicsökkentésnek köszönhetően. Ő a rezsicsökkentés kezdete óta csak a távhő díjakon 152 375 forintot spórolt – olvasható a számlalelvélben.

 

 

Emlékezetes, 2013. január elsejétől csökkentette több lépcsőben összesen 25 százalékkal a gáz, a távhő és az áram árát, valamint 10-10 százalékkal a víz, a csatorna, a szemétszállítás és a kéményseprés díját az Orbán kormány. 2002 és 2010 között a Medgyessy, Gyurcsány és Bajnai-kormányok a lakossági gáz árát háromszorosára, az áramét pedig a duplájára emelték. Mára azonban az emberek 25-30 százalékkal olcsóbban fűtenek, mint 2010 előtt. Azóta kevesebb családnak okoz gondot a rezsi kifizetése, a rászorulóknak pedig támogatásokat biztosít a kormány. A családok évente átlagosan 170 ezer forintot takarítanak meg a rezsicsökkentéssel.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.