2021. január 19., kedd, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

 Friss kommentekTwitter
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
2019. október 03. 15:41
István Na erre mondják, hogy kormányközeli mutyi! Kispest költségvetésének jelentős része került, DK-MSzP-Együtt-Párbeszéd-Momentum nevű ...
Jól járnak az MSZP-közeli cégek Kispesten
2019. október 01. 22:42
István Kezdenek kihullani a csontvázak a szekrényből. Kíváncsi lennék az aszfoltozási ügyben ki kinek mennyiért, és hogyan......?
Több millió forint tűnt el az Almavirág tér felújítása során?
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Sportkoncepció fejlesztések nélkül?

Főoldal>Közélet>Sportkoncepció fejlesztések nélkül?
 
Írta: Szerk.
2018. december 14. 09:00
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Sportkoncepciót gyártott a városvezetés, amely a Fidesz-KDNP frakció szerint inkább helyzetleírás, hiszen abban nem szerepelnek fejlesztési elképzelések. A jobboldal szerint álságos sportkoncepciót készíteni, miközben a gyerekek óvodai sportpályáinak kialakítására sem szánnak pénzt.
Lapunknak nemrég Vidra Zoltán (Fidesz-KDNP), az önkormányzat Sport bizottságának tagja úgy nyilatkozott, sok feladat van még hátra a kerületi sportélet fellendítésére, valamint a sportolásra alkalmas területek fejlesztésére. Egyebek mellett ezért is várta a Fidesz-KDNP frakció a baloldali vezetés által összeállított sportkoncepciót, amely azonban csalódást okozott.
– A Fidesz-KDNP frakció támogatja Kispest sportkoncepciójának újraalkotását, de ez jelenleg egy szegényes helyzetleírás, amely nem tartalmaz fejlesztési elképzeléseket – hívta fel a figyelmet a legutóbbi testületi ülésen Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP) fejlesztéspolitikai tanácsnok, aki kiemelte: az anyag úgy fogalmaz, a kispesti óvodások napirendjében fontos helyet foglal el a szabadban, aktív mozgással eltöltött időszak. Az anyag ugyanakkor arról hallgat, hogy vannak leharcolt óvodaudvarok, mindemellett a felújított vagy játékokkal felszerelt intézmények udvarain sem találhatóak célzottan óvodás sportolást segítő eszközök. Sőt, nem egy óvodánkban tornaszoba sincs. A fejlesztéspolitikai tanácsnok rámutatott: a szomszédos Kőbányán például minden óvodában megépültek az Ovi-Sport pályák, amelyeken a gyerekek a foci, kosárlabda, tollas vagy a röplabda sport alapjait is elsajátíthatnák játékos formában, Kispest azonban nem vett részt a pályázatban, mert az Gajda Péter szerint drága.
- Így álságos sportkoncepciót gyártani, a gyerekek fejlődését, egészségét pedig képtelenség pénzben mérni – tette hozzá. Dódity Gabriella arra is felhívta a figyelmet: Kispestnek nincs sportcsarnoka, nincsenek szabadtéri futókörei, és csak elvétve találhatóak szabadtéri sporteszközök is. A két sportolásra alkalmas „centrumban”, a Kispesti Uszodában és a KAC pályán sem találhatóak ilyenek. 
 
Ígéretek vannak
– Az önkormányzat a saját politikai vállalásait sem teljesíti, hiszen a wekerlei futókör szerepelt Gajda Péter polgármesteri programjában, a közösségi költségvetésben is kérték a kialakítását az ott élők, ám mind a mai napig nem valósította meg azt az önkormányzat – mondta Ékes Gábor (Fidesz-KDNP). A képviselő arra is rámutatott: a Zoltán utcai sportpályán az évek óta csak ígérgetett közösségi sporttér kialakítását sem valósította még mindig meg az önkormányzat. 
 
Sportfejlesztések külső támogatással 
Megnéztük az elmúlt években megvalósult kispesti sportfejlesztéseket, és azt láttuk, szinte egyik sem önkormányzati fejlesztés, egytől-egyig külső forrásból valósul meg. Kormányzati támogatással, a Magyar Kézilabda Szövetség beruházásában készült el nemrég a Vass Lajos Általános Iskola udvarán az új kézilabdapálya.
A Kézilabda Szövetség beruházásában nemrég készült el a Vass Lajos iskokolában a kézilabda pálya 
 
Szintén kormányzati támogatással, a Magyar Labdarúgó Szövetség beruházásában épül újjá a KAC pálya, ahol műfüves labdarúgópályát alakítanak ki, igaz, itt a futópályát az önkormányzat alakítja ki, de az új beruházás mellett talán már ez kényszerűség is.
Szintén kormányzati támogatással szépül a KAC-pálya is 
 
Nemrég adták át a szintén kormányzati, 4,2 milliárd forintos beruházással épült Utánpótlás Centrumot, amelynek területén futó- és rekreációs teret is kialakítanak, amelyet a lakosság használhat majd
 
Várhatóan jövőre pedig a Nemzeti Sportközpontok megkezdi a Csokonai utcába tervezett sport- és szabadidőpark kialakítását.
 

Fizetős vagy nem a Zoltán utcai sportpálya műfüves pályája? 

A Sportkoncepció kapcsán egyébként képviselői kérdésként előkerült a Zoltán utcai sportpálya fejlesztése is. Elhangzott, hogy ez régi adóssága már a kerületnek. Gajda Péter válaszában elmondta, hogy a Zoltán utcára nagyjából már elkészültek a kiviteli tervek, igaz, ennek a területnek a fejlesztése még Gajda Péter 2014-es polgármesteri programjában is szerepelt, amelyben arról is szó volt, hogy lakossági szavazásra bocsájtja a pálya elnevezését, hogy ne csak Zoltán utcai pályaként emlegessük. Ez sem történt meg mindeddig, ahogyan a megvalósítása sem. Ennek kapcsán szintén képviselői kérdésként elhangzott, hogy a Zoltán utcai műfüves pálya használatáért fizetni kell-e, mire Kertész Csaba (DK) alpolgármester, a Sportkoncepció előterjesztője azt mondta, hogy tudomása szerint nem kell, de utána fog nézni. Jó látszik, hogy a sportért felelős baloldali városvezető mennyire van képben a kerületi sportélet tekintetében, így már azon sem csodálkozunk, hogy miért is sikeredett a Sportkoncepció olyanra, amilyen…

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.