2019. március 24., vasárnap, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

február (33)
január (42)
· 2018
december (34)
november (50)
október (66)
szeptember (25)
augusztus (34)
július (28)
június (44)
 Friss kommentekTwitter
2018. március 07. 19:13
Zsoka Nagyon köszönöm jól jött.
Újabb rezsitámogatás!
2018. március 05. 20:41
János Egy irás egy kicsit más szemszögből: Néhány napja még Dódity Gabriella, az önkormányzat Fidesz frakciójának vezetője, a város fejl ...
Bútorokkal segítették új lakásában a szívbeteg fiút
2017. július 22. 14:46
Vilmos Örülök a külső medencének. Gajda elvtárs akkor még csattogó lepkét kergetett , mikor már tégla jegyet kellett befizetni , mikor épült ...
Megújultak a fővárosi strandfürdők
2017. január 19. 17:17
János Ez a történet nem csak a mostani várásvezetés sara. Akkor kezdődött amikor Tímár Béla ( fidesz ) eladta a mozit. Ezzel kapcsolatban ...
Új tulajdonosa van az Ady Mozinak
2016. június 20. 21:55
Gabi Sajnálattal olvastuk az óvodákkal kapcsolatos hírt, döntéseket... ma történt épp egy óvodai baleset a Bóbita óvodában... pedig tavaly ...
Piacfejlesztés és lakáskoncepció volt a téma a testületi ülésen
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Sugárzó arcok a nyári táborokban

Főoldal>Közérdekű>Sugárzó arcok a nyári táborokban
 
Írta: Szerk.
2017. július 24. 10:17
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Sorra érkeznek a vidám élménybeszámolók a Kispesti Társaskör Egyesülthez. A gyermekek és szüleik boldogan osztják meg táborozási élményeiket, amelyet dr. György István budapesti kormánymegbízott felajánlott adományából támogatott a civil egyesület. Dr. György István, valamint a Kispesti Társaskör Egyesület vezetője, Dódity Gabriella gyermekenként 15 ezer forintot osztott ki május végén.

Még javában tombol a nyár és zajlanak a táborok. Mosollyal teli élménybeszámolók és köszönetáradat érkezett a Kispesti Társaskör Egyesülthez. Mint arról korábban is beszámoltunk,  idén is több mint kétszáz kőbányai és kispesti gyermekek táborozását támogatja dr. György István budapesti kormánymegbízott a hagyományos, „Adjunk a húroknak… és a rászorulóknak is!”elnevezésű jótékonysági koncertjén összegyűlt nagylelkű felajánlásokból.

 

 

Kispesten közel 130 gyermek nyújtotta be pályázatát a Kispesti Társaskör Egyesülethez. Mivel senkit nem szerettek volna elutasítani, megemelték az összeget, így idén mindenki megkaphatta a 15 ezer forintos támogatást.

 

Lapunk szemezgetett a Kispesti Társaskör Facebook oldalán megjelent élménybeszámolókból, ahonnan kiderült, hogy a jótékonysági koncerten összegyűlt adományok nagyon jó helyre kerültek.

 

A Cápa országos bajnokságra készült Papp Roxána a nyári úszótáborban.

 

 

Bodnár Mira anyukája is megosztotta kislánya táborozási élményeit. Mira a Kispesti Eötvös József Általános Iskola által szervezett angol, gyermekjóga-és kézműves táborban töltötte a pihenését.  Testvérére, aki szintén részesült a 15 ezer forintos támogatásban, még most várnak kalandok.

 

 

Csánki Levente a Kétfejű Sárkány bábos táborban töltött el néhány napot. Levi édesanyja tolmácsolta a kisfiú élménybeszámolóját:

 

- Gyöngyi és Eszter néni aranyosak voltak, egy-két kisgyerekkel összebarátkoztam, gyorsan eltelt az egy hét. Tetszettek a foglalkozások, az első napon rajzoltam egy szép bolygós képet, a többi napon többféle sárkányt készítettünk, amit a tábor utolsó napján haza tudtam hozni emlékbe. Készítettem egy harmonika sárkányt, egy papír sárkányt és egy marionett sárkányt, és az utolsó napon volt egy sárkányos, zenés bemutatónk. Szeretem ezt a tábort, jövőre is szeretnék menni. Annyira örültem, mint amekkora a WY Canis Mayoris. / A Napnál jóval nagyobb óriás csillag.

 

 

Hat éve töretlen siker a jótékonysági koncert

Dr. György István a Póka Egon Experience-szel 2011 óta minden évben megrendezi az immár hagyományos, „Adjunk a húroknak… és a rászorulóknak is!” elnevezésű jótékonysági koncertet. Az ötlet Dódity Gabriellától, a Kispesti Társaskör elnökétől származik, aki évről évre segítséget nyújt a szervezésben.

 

 

 

Az elmúlt hat évben összesen 15 millió forintot gyűjtöttek össze a koncerteken, ebből a Minden Gyerek Lakjon Jól és a Down Alapítványt támogatták, máskor kőbányai és kispesti Gyermekek Átmeneti Otthonainak lakóit lepték meg számítógépekkel és fitnesz eszközökkel, valamint a kispesti Eszterlánc Bölcsőde sószobájának kialakításához is hozzájárultak.

 

 

De az idősekre is gondoltak: Kőbányán és Kispesten működő idősotthonok számára szereztek be gyógyászati segédeszközöket, háztartási gépeket és masszázsfoteleket. Az elmúlt két évben pedig gyermekek táborozására fordították a befolyt összeget.

 

 

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.