2021. október 22., péntek, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

szeptember (18)
augusztus (12)
július (18)
június (20)
május (26)
április (19)
március (9)
február (11)
január (11)
· 2020
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Szeméthegyek és lepukkant parkok a vizes játszótér árnyékában

Főoldal>Közérdekű>Szeméthegyek és lepukkant parkok a vizes játszótér árnyékában
 
Írta: Szerk.
2019. szeptember 06. 08:55
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Igazán érdekes szemüvegen át szemléli a körzetét Fekete László, a baloldali összefogás frakcióvezetője, aki szerint az övé a legdinamikusabban fejlődő körzet Kispesten. Aki szokott arra járni, vagy éppen ott él, bizonyára azonnal cáfolja ezt, hiszen a 180 millió forintból kialakított, olykor-olykor csak korlátozottan üzemelő vizes játszótéren kívül nincsen baloldali kezdeményezésre történő, jelentősebb fejlesztés a területen. Szemét, gaz, és balesetveszélyes járdák, játszóterek viszont annál inkább vannak. Erre próbálja felhívni a figyelmet évek óta a körzet fideszes képviselőjelöltje, Fekete Márk, aki számos fejlesztést kezdeményezett a városrészben.

Lepukkant játszóterek, töredezett beton, balesetveszélyes játszóterek, sivár lakótelepi kis parkok és szeméthegyek. Ezek jellemzik az 1. számú egyéni választókerületet, amely a szocialista képviselő, Fekete László szerint Kispest legdinamikusabban fejlődő körzete. Jól látható, hogy a képviselőjelölt nem jár sokat a saját körzetében, hiszen még azt sem tudta pontosan, hogy hogy hívják azt a nevelési intézményt, amely a jobboldali frakciónak köszönhetően megújulhatott, ugyanis a Fidesz-KDNP javaslatára emelték 100 millióról 500 millióra az erre fordítható keretet a költségvetésben. Fekete László szerint a Tarka-barka Óvodát újítják meg a körzetében, de az igazság az, hogy a Zöld Ágacska Óvodát, és a mellette lévő Bokréta Bölcsődét újították fel. A körzetben jelenleg folyamatban lévő további fejlesztések egyébként nem a baloldali városvezetés érdemei, azokért is a jobboldali frakció lobbizott.

 

 

Drága vizes játszótér mellett balesetveszélyes iskolaudvar

A körzet egyetlen jelentős fejlesztése az elmúlt években a vizes játszótér, amelyet 180 millió forintból alakított ki a baloldali vezetésű önkormányzat, és már építésekor is kritizálták, egyebek mellett a szülők körében, akik sérelmezték, hogy ebből a pénzből miért nem a szomszédos Puskás Iskola balesetveszélyes udvarát tették rendbe. „EZ NEM LEHET IGAZ! És az iskola udvara, ami veszélyes?!! 4 éve ígérgetnek! Több levélben megígérték, személyesen is megígérték, köztük Polgármester Úr is! Gyerekek sérültek meg az udvaron, többen is! Kaptunk egy műfüves pályát, az udvar többi részén maradt a töredezett beton!...” – fakadt ki egy anyuka az egyik kerületi lap Facebook bejegyzése alatt, ahol többen is egyetértettek vele.

 

 

Az udvar rendbetételét ugyanis 2014-ben, még az előző kampányban ígérte meg Gajda Péter az akkor még önkormányzati fenntartású intézményben. A munka azonban nem kezdődött meg, viszont két gyermek is megsérült ott, és csak az idei közösségi költségvetésnek köszönhetően újulhat meg ez a terület is, ugyanis a lakók megszavazták. Ennek ellenére Fekete László fennhangon hirdeti, hogy a Puskás Iskola udvarát „az oda járó iskolások körülményeivel kapcsolatos felelősségérzettől vezérelve” kezdték el rendbe tenni. De hol volt ez a felelősségérzet, amikor 2015- ben egy kislány foga törött ki, amikor megbotlott a feltöredezett aszfalton, vagy 2017-ben, amikor egy akkor ötödikes gyermek karja tört el? Gajda Péterék persze most arra hivatkoznak, hogy az iskolák fenntartását 2017-ben átvette az állam, és a felújítás a Klebelsberg Központ feladata lenne, de ők mérhetetlen felelősségérzetről téve tanúbizonyságot, a kispestiekért megteszik. Jól látható, hogyan működik a baloldali városvezetés, hogy lesz mennybemenetel egy be nem tartott ígéretből a kampányban… Ráadásul fél munkát végeztek, hiszen a balesetveszélyes focipályához nem nyúltak.

 

 

Jobboldali javaslatra fejlesztenek

Szintén a körzet szégyenfoltja volt a Berzsenyi utcai felnőttorvosi rendelő, amelynek felújítását a Fidesz-KDNP frakció javasolta. Az idei költségvetés tervezésekor kérték, hogy 40 millió forintot különítsenek el a munkálatokra, de a baloldali városvezetés leszavazta a kezdeményezésüket. Viszont a módosított költségvetésbe már bekerült 18 millió forint az épület külső felújítására. Így saját ötletként tálalva kezdték meg a munkálatokat, és hirdetik a kampányban, hogy ezt is megcsinálták. És már itt is van Gajda Péter újabb kampányígérete: hamarosan belül is felújítják az épületet.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.