2021. október 26., kedd, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

szeptember (18)
augusztus (12)
július (18)
június (20)
május (26)
április (19)
március (9)
február (11)
január (11)
· 2020
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Szénmonoxid érzékelőket kaptak az óvodák

Főoldal>Közélet>Szénmonoxid érzékelőket kaptak az óvodák
 
Írta: Pászti András
2013. május 22. 10:58
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Tíz szénmonoxid-érzékelőt ajándékozott a Katasztrófavédelem kispesti intézményeknek, így a Napraforgó, az Arany, az Árnyas, a Mézeskalács, a Mese-vár és a Tarka-barka óvodák növendékei és dolgozói immár még nagyobb biztonságban vannak.

A szénomoxid-mérgezéses balesetek és tragédiák a gázkészülékek és kémények rendszeres karbantartásával és szén-monoxid-érzékelők használatával könnyen megelőzhetőek. A szén-monoxid-érzékelő kritikus szint feletti gázkoncentrációra hangjelzéssel hívja fel a figyelmet, akár álmából is felriasztja a veszélyben lévőt. A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság megelőzési kampányának részeként kapnak szénmonoxid-érzékelőket a budapesti intézmények.

 

A Katasztrófavédelem közleménye szerint ebben az évben Budapesten több mint negyven szén-monoxid-mérgezéses esethez kellett vonulniuk a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltóinak. 45 ember szenvedett szén-monoxid-mérgezést. A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóságnál rendelkezésre álló adatok szerint idén legalább öten vesztették életüket CO mérgezésben.

 

A szén-monoxid-mérgezés a leggyakrabban lakóépületekben előforduló baleset, amelyet legtöbbször a nem megfelelő műszaki állapotú, vagy a helytelenül használt tüzelőberendezés, kályha, kandalló, gázsütő, gázkazán, gáz vízmelegítő, vagy kémény okoz. Ha a szénvegyületek tökéletlen égése során képződő színtelen, szagtalan gáz valamely rendellenesség miatt a lakótérbe kerül, és megmérgezi az ott tartózkodókat.

 

Az óvodák vezetői a városházán vehették át a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság által ajándékozott szénmonoxid-érzékelőket

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.