2019. október 18., péntek, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

szeptember (23)
augusztus (14)
július (30)
június (33)
május (33)
április (25)
március (34)
február (33)
január (42)
· 2018
 Friss kommentekTwitter
2019. október 03. 15:41
István Na erre mondják, hogy kormányközeli mutyi! Kispest költségvetésének jelentős része került, DK-MSzP-Együtt-Párbeszéd-Momentum nevű ...
Jól járnak az MSZP-közeli cégek Kispesten
2019. október 01. 22:42
István Kezdenek kihullani a csontvázak a szekrényből. Kíváncsi lennék az aszfoltozási ügyben ki kinek mennyiért, és hogyan......?
Több millió forint tűnt el az Almavirág tér felújítása során?
2019. október 01. 22:28
István Érdeklődve olvasom Gajda Péter nyilatkozatait, hogy a Kossuth téri piac azért van ilyen állapotban, mert az ott működő vállalkozók ...
Kampány van: terveket ígérnek Gajdáék a Kossuth téri piacra
2019. május 03. 15:34
István Az alábbi levelet küldtem e- mailen Gajda Péternek Gajda Péter Kispest Polgármestere Tisztelt Polgármester Úr! 2019 április ...
A kereskedők nem hagyják annyiban, hogy nem nyithattak ki nagypénteken
2018. március 07. 19:13
Zsoka Nagyon köszönöm jól jött.
Újabb rezsitámogatás!
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Szent István napja

Főoldal>Kultúra>Szent István napja
 
Írta: Lukasik Zsófia
2011. augusztus 23. 08:00
Rovat: Kultúra
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Augusztus 20-án a Nagyboldogasszony templomban és a Templom téren tartott kerületünk ünnepi megemlékezést Szent István napja alkalmából.

Szombat délelőtt ökomenikus istentisztelettel vette kezdetét a kerületi központi ünnepség. Ezt követően a Templom téren Jókai Anna Kossuth-díjas író mondott megemlékező beszédet. A művésznő hangsúlyozta, Szent István napján a legfontosabb dolog, amit a szívünkbe és eszünkbe kell vésni, az, hogy semmiféle jó nem születik a világban szellemi alap nélkül. Szent István hagyománya a magyar nép számára ezt az alapot jelenti. Az írónő kiemelte, legnagyobb szükségünk arra van, hogy munkában, feladatban, szívben és szeretetben próbáljunk meg összetartani Magyarországon, s erre az összetartásra kell figyelnünk Szent István napján is.

 

A megemlékező beszéd után a kispesti Theatrum Hungaricum, a Vasas Művészegyüttes Vass Lajos Kórusa, valamint a Forgatag Táncegyüttes adták elő a Szent István öröksége című összeállítást. Az ünnepség végén az önkormányzat, az országgyűlési képviselő, a pártok, az intézmények, az egyházak és a civil szervezetek képviselői koszorúztak.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.