2021. október 26., kedd, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

szeptember (18)
augusztus (12)
július (18)
június (20)
május (26)
április (19)
március (9)
február (11)
január (11)
· 2020
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Szent karácsony éjszakáján

Főoldal>Kultúra>Szent karácsony éjszakáján
 
Írta: Lukasik Zsófia
2011. december 25. 08:00
Rovat: Kultúra
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Az ünnep kapcsán a karácsony lényegéről mesélt nekünk Tercsi Zoltán esperes, a Wekerletelepi Szent József plébánia plébánosa.

Karácsony ünnepe összekapcsolódik egy másik fontos eseménnyel is, a liturgikus naptár ugyanis december 24-re teszi az ősszülők, Ádám és Éva napját. Az egyház ezzel is utal arra, hogy Jézussal, a Megváltó eljövetelével az emberiség újjászületett, Krisztus az új, második Ádám, akiben az emberiség el tudja érni célját, megdicsőülhet.

Karácsony ünnepe a téli napfordulóhoz kapcsolódik, amikor a napok ismét hosszabbá kezdenek válni. A legyőzhetetlen nap ünnepe ókori, római eredetű, az ember vágyát fejezi ki a fény és az éltető meleg iránt. Erre a dátumra a kereszténység egy egészen új és teljes tartalmat rakott, azt, hogy az igazi, legyőzhetetlen nap maga Jézus Krisztus. Isten fiának test szerinti születése, amely Isten szeretetének megnyilvánulása, arra indítja az embereket, hogy ünnepeljék a szeretetet. Ennek forrása maga Jézus, és saját szeretetünknek is itt találjuk meg magyarázatát. Így lesz karácsony ünnepe bensőséges családi ünnep, szeretetünk kifejezéseként pedig az ajándékozás alkalma is.

Karácsony ünnepe azonban ennél mélyebbre is hív bennünket, Isten szeretetének felismerésére, melyre saját életünkkel kell válaszoljunk. Meg kell javítanunk életünket, és tudnunk kell áldozatot hozni azért, hogy egymást jobban szeressük.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.