2024. május 27., hétfő, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

április (26)
március
február
január (2)
· 2023
december (15)
november (7)
október (7)
szeptember (6)
augusztus
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
  Error: Cannot produce JPEG file. [./images/tmp-res/kispest-info.3c4bd79de6ab.jpg]Error: Cannot produce JPEG file. [./images/tmp-res/kispest-info.b3672b917d36.jpg]Error: Cannot produce JPEG file. [./images/tmp-res/kispest-info.ef5b717a6afd.jpg]

„Szeretném, ha Kispest még jobb hellyé válna”

Főoldal>Közülünk>„Szeretném, ha Kispest még jobb hellyé válna”
 
Írta: Szerk.
2023. február 20. 09:06
Rovat: Közülünk
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
A 20 éves Csongrádi Kristóf érdemelte ki Kispesten „Az év polgárőre” elismerő címet, amely kapcsán lapunknak elmondta: noha azt egy személyben kapta, ez az egész Kispesti Készenléti Polgárőrség munkájának dicsérete. Ahogy fogalmazott, nagyon szeret Kispesten élni, ezért szívesen dolgozik szabadidejében azon, hogy Kispest még jobb hellyé váljon.

Mióta élsz a kerületben?

A szüleim a kilencvenes évek végén költöztek Kispestre, így én már itt, egészen pontosan Wekerletelepen születtem és élek azóta – 2002 óta – is. Nagyon szeretek itt élni, ezért 18 éves koromban eldöntöttem: teszek azért, hogy Kispest egy biztonságosabb, élhetőbb kerületté váljon, éppen ezért jelentkeztem a Kispesti Készenléti Polgárőrség kötelékébe.

 

Nem nehéz kitalálni: bejött ez a döntés. Mit szeretsz leginkább a polgárőri szolgálatban?

Egész egyszerűen jól érzem magam szolgálat közben, mivel remek csapattal van szerencsém együtt dolgozni. Nagyon sokat köszönhetek a polgárőr kollégáimnak, ugyanakkor nagyon jó a kapcsolatunk a velünk együttműködő rendőrökkel, tűzoltókkal és mentősökkel is. Jó érzés, amikor azt halljuk az emberektől, hogy örülnek annak, hogy vagyunk, hogy járjuk a környéket, de a legjobb élmények akkor érnek minket, amikor segíthetünk valakinek. Jó példa erre az az eset, amikor egy lopott autót sikerült felkutatnunk és visszajuttatnunk a tulajdonosának.

 

Ha ki kellene emelned egy „legemlékezetesebb esetet” a sok közül, melyik lenne az?

Nehéz kérdés, de ha ki kellene emelnem egyet, akkor egy tavalyi történést említenék: egy augusztusi estén a Sas közből áramló sűrű, fekete füstre lettünk figyelmesek. Kiderült, egy kétszintes családi ház gyullad ki. Azonnal értesítettük a Rendőrség tevékenység-irányítási Központját, így a tűzoltóknak még időben sikerült eloltaniuk a lángokat. Még így is tetemes kár keletkezett, azonban a házat sikerült megmenteniük.

 

Rajtad kívül más, hasonlóan elkötelezett fiatalok is vannak a csapatban?

Vannak 18-19 éves tagjaink is, illetve csatlakozott hozzánk nem is olyan régen két 16 éves ifjú polgárőr is. Azt látom, szívesen jelentkeznek a fiatalok, és aki egyszer rákap a polgárőrség „ízére”, az hamar a rabjává válik annak, hogy segíthet. Személy szerint, iskola és munka mellett heti 1-2 alkalommal teljesítek szolgálatot, ez alól kivétel a nyár, mert akkor minden második nap kint vagyok a terepen. A működési területünk egyébként az egész dél-pesti régiót lefedi: Kispesten kívül küldhetnek minket Kőbányára, Pesterzsébetre, Csepelre, Soroksárra vagy éppen Pestszentlőrincre is.

 

Nem is olyan rég megkaptad a 2022-es évre vonatkozó „Az év polgárőre” elismerő címet. Mi járt a fejedben, amikor megtudtad, hogy te kapod az elismerést?

Nagyon hálás voltam a polgárőr csapatunknak, mert bár a címet én kaptam, nem egyedül érdemeltem ki. Sokat köszönhetek elnökünknek, Horváth Zoltánnak, akitől rengeteg segítséget, támogatást és biztatást kapunk nap mint nap. A családomnak is köszönöm, hogy elnézik, hogy időnként el kell mennem otthonról, de mivel hasznosnak tartják, amit csinálok, támogatnak benne.

 

És hogyan tovább? Mivel szeretnél foglalkozni a későbbiekben?

Már egészen kiskorom óta azt tervezem, hogy egyszer rendőr leszek, ezért, ha minden jól megy, szeptembertől a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Karán folytatom a tanulmányaimat.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.