2020. május 26., kedd, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

április (10)
március (31)
február (7)
január (5)
· 2019
december (12)
november (14)
október (26)
szeptember (23)
augusztus (14)
 Friss kommentekTwitter
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
2019. október 03. 15:41
István Na erre mondják, hogy kormányközeli mutyi! Kispest költségvetésének jelentős része került, DK-MSzP-Együtt-Párbeszéd-Momentum nevű ...
Jól járnak az MSZP-közeli cégek Kispesten
2019. október 01. 22:42
István Kezdenek kihullani a csontvázak a szekrényből. Kíváncsi lennék az aszfoltozási ügyben ki kinek mennyiért, és hogyan......?
Több millió forint tűnt el az Almavirág tér felújítása során?
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Táblagépen tanulnak a Puskás Ferenc iskola diákjai

Főoldal>Közérdekű>Táblagépen tanulnak a Puskás Ferenc iskola diákjai
 
Írta: Szerk.
2016. január 21. 09:34
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Táblagépet kaptak a kispesti Puskás Ferenc Általános Iskola pedagógusai és diákjai. Az okos eszközöket az iskola saját erőből teremtette elő, fontosnak tartják, hogy fejlődjön és modernizálódjon az oktatási intézmény. Kezdésnek húsz darab kettő és négy magos processzorral rendelkező táblagépet vásároltak az iskolai tanárainak munkájának fejlesztése céljából. A gyerekek gyorsan átszoktak az új rendszerre, örömmel tanulnak az okos eszközök segítségével.

Czékmán Balázs, az iskola informatika tanára a Kispest.Info-nak elmondta:  eszközök segítik a tanulókat mélyebb órai elköteleződését, motivációját, segítik a figyelem fenntartását, úgy tudnak tanulni, hogy azt játéknak élik meg.

 

 

A táblagépek hogyan segítik az oktatást, mivel ad többet a hagyományos módszereknél?

 

 Az eszközök segítik a tanulókat mélyebb órai elköteleződését, motivációját, segítik a figyelem fenntartását, úgy tudnak tanulni, hogy azt játéknak élik meg. Az eszközök segítik a pedagógusokat a differenciálásban, személyre szabott feladatokat tudnak kiosztani, és az ellenőrzés, értékelés is sokkal hatékonyabb formában valósulhat meg. Az eszközök segítségével - igaz még csak kezdetlegesen - ,de megvalósul olyan 21. századi képességek erősítése, mint a kollaboratív problémamegoldás erősítése, döntéshozatal gyorsítása, kreativitás fejlesztése.

 

 

Az iskolai pedagógusok visszajelzése alapján, mennyivel javult az oktatási színvonal?

 

Az oktatástechnológiai eszközökhöz egy komplett kutatás is kapcsolódik, mely vizsgálja a tanulók és a pedagógusok hozzáállását az új eszközökhöz. Az első félév során több mint 110 tabletes tanórát tartottunk, melyek alapján kirajzolódni látszik, hogy a gyerekek szeretik a tabletes órákat, jól hasznosítják a tanulásban. A pedagógusok visszajelzései is megerősítik, hogy jól hasznosíthatók az eszközök a tanórai környezetben; a tabletek könnyedén hordozhatók, gyorsak, méretükből kifolyólag a gyerekek is jól tudnak manipulálni velük. Módszertan tekintetében alapvetésként határoztuk meg, hogy a projektünk tablettel támogatott, nem pedig tablet-alapú oktatás. A technológiát, mint eszközt kívánjuk használni. Ez azt jelenti, hogy a jól bevett, működő oktatást segítő anyagok, módszerek maradnak, azonban azok hatását az IKT eszközeivel kívánjuk erősíteni.

 

 

Könnyen megtanulták a tabletek kezelését?

 

A tanulók nagyon gyorsan elsajátították az eszközök kezelését, melynek technikai oldala az informatika tantárgy keretén belül oktatásra. A tablettel dolgotó pedagógusok egy 60 órás tanfolyamon vettek részt, ahol megtanulták a táblagépek használatát, valamint gyakorolhatták és tovább is fejleszthették a tabletes oktatás módszertanát. Rendszergazdai szempontból azonban be kell vallani, hogy sok munkát igényel az összes eszköz felkészítése, így kiemelten fontos, hogy egy ilyen volumenű technikai projekthez kell egy rendszergazda, aki minden technikai segítséget azonnal meg tud adni.

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.