2019. szeptember 18., szerda, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

augusztus (14)
július (30)
június (33)
május (33)
április (25)
március (34)
február (33)
január (42)
· 2018
december (34)
 Friss kommentekTwitter
2019. május 03. 15:34
István Az alábbi levelet küldtem e- mailen Gajda Péternek Gajda Péter Kispest Polgármestere Tisztelt Polgármester Úr! 2019 április ...
A kereskedők nem hagyják annyiban, hogy nem nyithattak ki nagypénteken
2018. március 07. 19:13
Zsoka Nagyon köszönöm jól jött.
Újabb rezsitámogatás!
2018. március 05. 20:41
János Egy irás egy kicsit más szemszögből: Néhány napja még Dódity Gabriella, az önkormányzat Fidesz frakciójának vezetője, a város fejl ...
Bútorokkal segítették új lakásában a szívbeteg fiút
2017. július 22. 14:46
Vilmos Örülök a külső medencének. Gajda elvtárs akkor még csattogó lepkét kergetett , mikor már tégla jegyet kellett befizetni , mikor épült ...
Megújultak a fővárosi strandfürdők
2017. január 19. 17:17
János Ez a történet nem csak a mostani várásvezetés sara. Akkor kezdődött amikor Tímár Béla ( fidesz ) eladta a mozit. Ezzel kapcsolatban ...
Új tulajdonosa van az Ady Mozinak
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Táblagépen tanulnak a Puskás Ferenc iskola diákjai

Főoldal>Közérdekű>Táblagépen tanulnak a Puskás Ferenc iskola diákjai
 
Írta: Szerk.
2016. január 21. 09:34
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Táblagépet kaptak a kispesti Puskás Ferenc Általános Iskola pedagógusai és diákjai. Az okos eszközöket az iskola saját erőből teremtette elő, fontosnak tartják, hogy fejlődjön és modernizálódjon az oktatási intézmény. Kezdésnek húsz darab kettő és négy magos processzorral rendelkező táblagépet vásároltak az iskolai tanárainak munkájának fejlesztése céljából. A gyerekek gyorsan átszoktak az új rendszerre, örömmel tanulnak az okos eszközök segítségével.

Czékmán Balázs, az iskola informatika tanára a Kispest.Info-nak elmondta:  eszközök segítik a tanulókat mélyebb órai elköteleződését, motivációját, segítik a figyelem fenntartását, úgy tudnak tanulni, hogy azt játéknak élik meg.

 

 

A táblagépek hogyan segítik az oktatást, mivel ad többet a hagyományos módszereknél?

 

 Az eszközök segítik a tanulókat mélyebb órai elköteleződését, motivációját, segítik a figyelem fenntartását, úgy tudnak tanulni, hogy azt játéknak élik meg. Az eszközök segítik a pedagógusokat a differenciálásban, személyre szabott feladatokat tudnak kiosztani, és az ellenőrzés, értékelés is sokkal hatékonyabb formában valósulhat meg. Az eszközök segítségével - igaz még csak kezdetlegesen - ,de megvalósul olyan 21. századi képességek erősítése, mint a kollaboratív problémamegoldás erősítése, döntéshozatal gyorsítása, kreativitás fejlesztése.

 

 

Az iskolai pedagógusok visszajelzése alapján, mennyivel javult az oktatási színvonal?

 

Az oktatástechnológiai eszközökhöz egy komplett kutatás is kapcsolódik, mely vizsgálja a tanulók és a pedagógusok hozzáállását az új eszközökhöz. Az első félév során több mint 110 tabletes tanórát tartottunk, melyek alapján kirajzolódni látszik, hogy a gyerekek szeretik a tabletes órákat, jól hasznosítják a tanulásban. A pedagógusok visszajelzései is megerősítik, hogy jól hasznosíthatók az eszközök a tanórai környezetben; a tabletek könnyedén hordozhatók, gyorsak, méretükből kifolyólag a gyerekek is jól tudnak manipulálni velük. Módszertan tekintetében alapvetésként határoztuk meg, hogy a projektünk tablettel támogatott, nem pedig tablet-alapú oktatás. A technológiát, mint eszközt kívánjuk használni. Ez azt jelenti, hogy a jól bevett, működő oktatást segítő anyagok, módszerek maradnak, azonban azok hatását az IKT eszközeivel kívánjuk erősíteni.

 

 

Könnyen megtanulták a tabletek kezelését?

 

A tanulók nagyon gyorsan elsajátították az eszközök kezelését, melynek technikai oldala az informatika tantárgy keretén belül oktatásra. A tablettel dolgotó pedagógusok egy 60 órás tanfolyamon vettek részt, ahol megtanulták a táblagépek használatát, valamint gyakorolhatták és tovább is fejleszthették a tabletes oktatás módszertanát. Rendszergazdai szempontból azonban be kell vallani, hogy sok munkát igényel az összes eszköz felkészítése, így kiemelten fontos, hogy egy ilyen volumenű technikai projekthez kell egy rendszergazda, aki minden technikai segítséget azonnal meg tud adni.

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.