2024. június 14., péntek, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

május (11)
április (26)
március
február
január (2)
· 2023
december (15)
november (7)
október (7)
szeptember (6)
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

„Tényleg megvárjuk, míg összedől Kispest első polgármesterének háza?”

Főoldal>Közélet>„Tényleg megvárjuk, míg összedől Kispest első polgármesterének háza?”
 
Írta: Szerk.
2022. szeptember 28. 16:40
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
A kérdést Dódity Gabriella intézte Karácsony Gergelyhez a Fővárosi Közgyűlés szeptember 28-i ülésén, emlékeztetve őt arra, hogy a főváros tulajdonában lévő, katasztrofális állapotú épület kertjéből több alkalommal is kidőlt egy-egy fa, egyenesen a szomszédos Kispesti Mentőállomás kertjébe. A legutóbbi alkalommal egy mentős autója is megsérült.

„A Fővárosi Közgyűlésben ma megkérdeztem Karácsony Gergelyt, tényleg megvárjuk-e, míg összedől Kispest első polgármesterének háza? Persze miután összedőlt, nem lesz vele több gond… A Kossuth Lajos utca 8. szám alatti épület jelenleg a Karácsony Gergely vezette főváros tulajdona” – írta közösségi oldalán az ülést követően Dódity Gabriella, megjegyezve: a katasztrofális állapotban lévő, pusztuló épületet a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár használja raktárnak.

 

A kormánypárti fővárosi képviselő emlékeztetett arra, hogy 2020-ban kidőlt az épület kertjéből egy fa, amely átesett a szomszédos Kispesti Mentőállomás kertjébe. „Akkor jelentős anyagi kár nem keletkezett, a mentőautók azonban nem tudtak tőle vonulni. 2022 nyarán ismét kidőlt egy fa, ismét a mentőket akadályozva, ismét a tűzoltók tették szabaddá az utat. Ezúttal azonban egy mentős autója is megsérült, aminek a költségeit eddig senki nem térítette meg” – részletezte Dódity Gabriella, aki a Fővárosi Közgyűlésen megkérdezte Karácsony Gergelyt, hogy „egészen biztosan így kell-e bánni a közvagyonnal”.

 

„Azt a választ kaptam, meg fogja kapni Kispest az épületet. Egyúttal kértem, adjanak pénzt is a felújításához Kispestnek” – írta posztjában.

 

A képviselő az ülésen két, a budapestieket, köztük a kispestieket is érintő köztisztasági problémára is felhívta a figyelmet. Facebook-posztjában közölte, rákérdezett a baloldali városvezetésnél arra, hogy mikor kapja vissza Budapest a leszerelt szemetesedényeit. Választ a legutóbbi alkalomhoz hasonlóan ezúttal sem kapott. Bejegyzéséből az is kiderült, szóvá tette azt is, hogy a Kőbánya-Kispest metróállomás és környéke tele van szeméttel és hatalmas méretű pókhálókkal is, ezért kérte a városvezetést, fordítsanak nagyobb figyelmet a metróvégállomás takarítására.

 

Dódity Gabriella felidézte, hogy a Fővárosi Közgyűlés kezdetén a teremben ülők egy csoportja egy hatalmas molinót feltartva emlékeztette a baloldalt a kampányfinanszírozási botrányukra.

Fotók: facebook.com

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.