2024. július 21., vasárnap, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

június
május (11)
április (26)
március
február
január (2)
· 2023
december (15)
november (7)
október (7)
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Tiltakoznak az autósok: Gajda bicikliútjai miatt, nem tudnak parkolni a saját házuk udvarán

Főoldal>Közélet>Tiltakoznak az autósok: Gajda bicikliútjai miatt, nem tudnak parkolni a saját házuk udvarán
 
Írta: Szerk.
2023. október 10. 12:07
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Karácsony Gergelyhez hasonlóan, Gajda Péter polgármester is nagy forgalmat bonyolító utak mentén létesít bicikliutakat. A helyiek tiltakoznak: szerintük az sem oké, hogy nem tudnak befordulni autóval az ingatlanjaikhoz, de az sem, hogy teljesen balesetveszélyes az elképzelés.

Bicikliutak létesítése akár még jó is lehetne, ha nem logikátlanul csinálnák. Úgy látszik, ez a baloldalnak nem megy, hiszen Gajda Péter és a kispesti baloldali testület pontosan abba a hibába esik bele, amely Karácsony Gergely népszerűségét is jelentősen „növelte”. 

 

A kispesti bicikliutak létesítését, még Tarlós István főpolgármester tette lehetővé, az idején elnyert uniós pályázati forrásból. Mára több baloldali vezetésű önkormányzat a baloldali vezetésű önkormányzatok többsége (ebben a formában nem lenne igaz, mert több kerületben is készül a kerékpárút, van, ahol pedig még zajlik a közbeszerzés, amire nem állíthatjuk, hogy elmeszelték volna a projektet) elmeszelte a lehetőséget Budapesten, de Kispest okosan úgy döntött, nem engedi kicsúszni a kezéből a fejlesztést. A problémák ott kezdődtek, hogy Gajda Péterék feladata –mint önkormányzat– , kijelölni, hol is legyenek a kerékpár utak. A kispesti testület pedig, az Üllői út teljes vonalát és a Galvani utat tehermentesítő, szűk Hunyadi utcát jelölte ki…

 

A Hunyadi utca bár szűk, mégis nagy forgalmat bonyolít  

Hatalmas dél-pesti átmenő forgalmat bonyolít a rövid Hunyadi utca, mivel a Galvani utat tehermentesíti. Már jelenleg is csak az egyik oldalán lehet parkolni, hogy elférjenek a csuklós buszok. Ha például parkol egy autó és vele szemben jön két busz, akkor le kell lassítaniuk az autósoknak, sőt, centizniük kell, hogy elférjenek. De azon az oldalon sem egyszerű a parkolás, amelyen a lakóknak ez megengedett. Ha nem állnak fel a járdára, akkor a tükrük lelóg az úttestre. A környék közlekedése most is borzasztó, de Gajda Péter szerint itt mégis nagyon jó helye lenne egy bicikliútnak, mindkét irányban. A Fidesz–KDNP kispesti képviselői a testületi üléseken már korábban is jelezték a helyzet abszurditását.

 

„Kezdeményeztük az újratervezést, hiszen ennek jobb helye lenne a kertvárosban, de hiába. Fővárosi képviselőként is interpelláltam Karácsony Gergelynek ebben a témában. Kiss Ambrus válaszolta meg azzal, hogy nem akarják elbukni a forrásokat, ezért nem állítják le az egészet. Plusz érveltek azzal is, hogy a szaktárca is jóváhagyta a terveket. Na, de kérem, nem a minisztériumnak kell a lakókkal egyeztetni, hanem a fővárosnak vagy a kerületnek” – nyilatkozta Dódity Gabriella. A kormánypárti politikus hozzátette: „Akik a Hunyadi utcában élnek, azok meg fognak bolondulni”.

 

A környékbeliek kiakadtak, nem akarják a bicikliutat

 

Az önkormányzat nem sokára a teljes szakaszon, mindkét oldalon felszámolja a parkolási lehetőséget. Ezáltal sok ott lakónak nem lehetősége a saját ingatlanjához behajtani, a bicikliút miatt sehova nem tudják majd lerakni az autót. Még csak az a lehetőség süncs, ami adott volna ilyenkor, hogy például három sarokkal arrébb lerakják, mert a keresztutcák most is tele vannak. De a kerékpársáv abban is akadályozza a helyieket, hogy kipakolhassanak az autójukból. Egy hűtőt sem vehetnek nyugodtan, hiszen ki tudja, honnan kell elcipeljék a házukba. A Hunyadi utcaiakat az is bosszantja, hogy Gajda Péterék nem voltak kíváncsiak a véleményükre, egyszerűen csak a fejük felett döntöttek.

 

„Felháborító az is, hogy a lakókat senki nem kérdezte meg az önkormányzat részéről. Mi ezt is kértük többször, de nem csináltak semmit. Kispesti képviselő-testületi ülésen volt már, hogy nem helyi politikusként, hanem fővárosi képviselőként kértem szót, nyomatékosítva az ügy fontosságát. Elmondtam mindezt, és Domokos Gábor DK-s képviselő erre azt mondta: tudják, hogy ez problémát fog okozni a lakóknak. Ennyi. Én minden lakónak eljuttattam egy levelet, amire válaszolva kiderült, hogy óriási a tiltakozás. Az összes véleményt elküldtem Gajda Péternek egy levél kíséretében, választ sem kaptam rá – hangsúlyozta a kispesti és fővárosi politikus lapunknak. 

 

„Szerintem k*va nagy pénzmosás az egész”

„Meg akarják szüntetni a Hunyadiról a balra kanyarodást is, ami szintén teljesen érthetetlen. Varga Attila kispesti alpolgármester azzal indokolta meg ezt, hogy ezzel is a kerékpárosokat védik. De látszik is az alpolgármester úron, hogy bicikli fan, és szerintem Karácsony Gergely színvonalát képviseli, nem többet. Megkérdeztem tőle, ha valami baleset történik, mit fognak csinálni? Ha a környéket valamiért le kellett zárni, a Hunyadi utcára terelték a forgalmat, de ezzel az is lehetetlen lesz. Erre azt válaszolta nekem: majd meg lesz oldva. Szerintem k*va nagy pénzmosás az egész, mert logika az nincs benne – nyilatkozta a Metropolnak korábban az egyik felháborodott lakó, Gábor.

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.