2022. május 23., hétfő, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

április (19)
március (27)
február (54)
január (52)
· 2021
december (23)
november (24)
október (13)
szeptember (18)
augusztus (12)
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Több mint hárommillió gyűlt össze dr. György István idei koncertjén

Főoldal>Közülünk>Több mint hárommillió gyűlt össze dr. György István idei koncertjén
 
Írta: Szerk.
2016. december 08. 11:48
Rovat: Közülünk
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Hatodik alkalommal adott, immár hagyományosnak számító karácsonyi jótékonysági koncertet dr. György István, Budapest Főváros kormánymegbízottja, a Fidesz Kőbányai-Kispest választókerületi elnöke december 2-án a kőbányai KÖSZI-ben.

Dr. György István barátjával, Póka Egon basszusgitárossal és profi zenésztársaival, Sipeki Zoltánnal, Szakadáti Mátyással és ifj. Tornóczky Ferenccel csaknem kétórás koncertet adott, előadva régi és újabb slágereket. Eddig az elmúlt hat évben összesen 15 millió forintot gyűjtöttek össze a koncerteken, ebből volt, hogy a Minden Gyerek Lakjon Jól és a Down Alapítványt támogatták, máskor kőbányai és kispesti Gyermekek Átmeneti Otthonainak lakóit lepték meg számítógépekkel és fitnesz eszközökkel, valamint a kispesti Eszterlánc Bölcsőde sószobájának kialakításához is hozzájárultak, de az idősekre is gondoltak: Kőbányán és Kispesten működő idősotthonok számára szereztek be gyógyászati segédeszközöket, háztartási gépeket és masszázsfoteleket. – Tavaly kőbányai és kispesti gyerekek nyári táborozásához vártuk a felajánlásokat. A rengeteg önzetlen adománynak köszönhetően közel kétmillió forinttal tudtuk segíteni ebben a családokat, amelyből több, mint százötven gyermek táborozhatott – hangsúlyozta dr. György István. Hozzátette: a rengeteg csillogó szempárt és a szülők örömét látva elhatároztuk, hogy idén is erre a célra fordítjuk a koncert bevételét. Idén 2,6 millió forint gyűlt össze a nagylelkű adományokból, amikor dr. György István bejelentette, hogy a pár hete átvett Pro Urbe Budapest díjához járó összeget is fölajánlotta a jótékony célra. Így összesen – eddigi rekordnak számító – 3 millió 25 ezer forinttal tudják segíteni a kőbányai és kispesti családokat, akik tavasszal pályázhatnak majd a támogatásokra. Dr. György István már fiatalon megtanult gitározni, majd kőbányai polgármestersége idején kötött barátságot Póka Egonnal, abban az időben is többször zenéltek együtt. Tíz évvel később, amikor munkatársainak mesélt erről, Dódity Gabriella felvetette, hogy elevenítsék fel ezt a hagyományt, és kössék össze a jótékonysággal. 2011. óta visszatérő vendégekkel és adományozókkal, telt házzal rendezik meg a mindig jó hangulatú koncertet.

 

„Jószív-díj”

 

A kőbányai és kispesti emberekért végzett kiállásáért és segítő munkájáért kollégáitól egy egyszeri, megismételhetetlen és örökösen őt illető „Jószív-díjat” vehetett át dr. György István a jótékonysági koncertjén. A kitüntetést munkatársai készítették saját kezűleg, amely egy piros fonalból készült szívet ábrázol.

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.