2019. december 14., szombat, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

 Friss kommentekTwitter
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
2019. október 03. 15:41
István Na erre mondják, hogy kormányközeli mutyi! Kispest költségvetésének jelentős része került, DK-MSzP-Együtt-Párbeszéd-Momentum nevű ...
Jól járnak az MSZP-közeli cégek Kispesten
2019. október 01. 22:42
István Kezdenek kihullani a csontvázak a szekrényből. Kíváncsi lennék az aszfoltozási ügyben ki kinek mennyiért, és hogyan......?
Több millió forint tűnt el az Almavirág tér felújítása során?
2019. október 01. 22:28
István Érdeklődve olvasom Gajda Péter nyilatkozatait, hogy a Kossuth téri piac azért van ilyen állapotban, mert az ott működő vállalkozók ...
Kampány van: terveket ígérnek Gajdáék a Kossuth téri piacra
2019. május 03. 15:34
István Az alábbi levelet küldtem e- mailen Gajda Péternek Gajda Péter Kispest Polgármestere Tisztelt Polgármester Úr! 2019 április ...
A kereskedők nem hagyják annyiban, hogy nem nyithattak ki nagypénteken
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Több vizet és kevesebb cukros üdítőt isznak a gyerekek

Főoldal>Közélet>Több vizet és kevesebb cukros üdítőt isznak a gyerekek
 
Írta: Szerk.
2017. június 18. 09:00
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Az elmúlt időszak eredményeiből egyértelműen kimutatható, hogy a gyermekek ismerete az egészséges életmódról és táplálkozásról fokozatosan nőtt, ellenben a magas cukortartalmú italok fogyasztása csökkent. Ezen felül nőtt a víz fogyasztásának mértéke minden korosztályban – árulta el Rétvári Bence az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára a vízfogyasztást népszerűsítő program záró rendezvényén.

A felnőtt lakosság 65%-a küzd túlsúllyal és ez befolyásolja az egészségben eltöltött évek számát – mondta Rétvári Bence, aki többet között összegezte az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYEI) által meghirdetett HAPPY Hét program eredményeit.

 

Elmondása szerint már egészen kisgyermekkorban fontos lenne felhívni a figyelmet az egészséges életmódra, amit a kormány számtalan intézkedésben már meg is tett. Többet között itt beszélhetünk a dohányzás lehetőségeinek korlátozásáról, a chipsadó hatálya alá eső termékek kitiltásáról a tanintézményekből és a mindennapos testnevelésről is.

 

A kormányzat elkötelezett a mindennapos-sűrű vízfogyasztás és a gyermekek egészséges életmódjának a népszerűsítésében, ez abból is látszik, hogy mára 318.000 gyermek tud naponta egészséges ételhez hozzájutni az oktatási intézményekben – mondta el Tuzson Bence, a Miniszterelnöki Kabinetiroda kormányzati kommunikációért felelős államtitkára.

 

Az elhízás persze nem kizárólag hazai sajátosság, de Európa élvonalában van Magyarország. A The Economist gazdasági lap nemrég megjelent cikkében ugyanakkor elismerően ír az egészséges életmódot ösztönző magyar intézkedésekről, különösen a chipsadóról. Az egészségtelen élelmiszerek gyártói 40%-ban újítottak a recepten, és most már kevesebb káros adalékot használnak. Tizedével esett a cukros üdítők forgalma és kevesebb egészségtelen élelmiszer fogy a polcokról.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.