2018. június 25., hétfő, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

május (38)
április (39)
március (45)
február (51)
január (47)
· 2017
december (37)
november (43)
október (38)
szeptember (29)
 Friss kommentekTwitter
2018. március 07. 19:13
Zsoka Nagyon köszönöm jól jött.
Újabb rezsitámogatás!
2018. március 05. 20:41
János Egy irás egy kicsit más szemszögből: Néhány napja még Dódity Gabriella, az önkormányzat Fidesz frakciójának vezetője, a város fejl ...
Bútorokkal segítették új lakásában a szívbeteg fiút
2017. július 22. 14:46
Vilmos Örülök a külső medencének. Gajda elvtárs akkor még csattogó lepkét kergetett , mikor már tégla jegyet kellett befizetni , mikor épült ...
Megújultak a fővárosi strandfürdők
2017. január 19. 17:17
János Ez a történet nem csak a mostani várásvezetés sara. Akkor kezdődött amikor Tímár Béla ( fidesz ) eladta a mozit. Ezzel kapcsolatban ...
Új tulajdonosa van az Ady Mozinak
2016. június 20. 21:55
Gabi Sajnálattal olvastuk az óvodákkal kapcsolatos hírt, döntéseket... ma történt épp egy óvodai baleset a Bóbita óvodában... pedig tavaly ...
Piacfejlesztés és lakáskoncepció volt a téma a testületi ülésen
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Több vizet és kevesebb cukros üdítőt isznak a gyerekek

Főoldal>Közélet>Több vizet és kevesebb cukros üdítőt isznak a gyerekek
 
Írta: Szerk.
2017. június 18. 09:00
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Az elmúlt időszak eredményeiből egyértelműen kimutatható, hogy a gyermekek ismerete az egészséges életmódról és táplálkozásról fokozatosan nőtt, ellenben a magas cukortartalmú italok fogyasztása csökkent. Ezen felül nőtt a víz fogyasztásának mértéke minden korosztályban – árulta el Rétvári Bence az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára a vízfogyasztást népszerűsítő program záró rendezvényén.

A felnőtt lakosság 65%-a küzd túlsúllyal és ez befolyásolja az egészségben eltöltött évek számát – mondta Rétvári Bence, aki többet között összegezte az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYEI) által meghirdetett HAPPY Hét program eredményeit.

 

Elmondása szerint már egészen kisgyermekkorban fontos lenne felhívni a figyelmet az egészséges életmódra, amit a kormány számtalan intézkedésben már meg is tett. Többet között itt beszélhetünk a dohányzás lehetőségeinek korlátozásáról, a chipsadó hatálya alá eső termékek kitiltásáról a tanintézményekből és a mindennapos testnevelésről is.

 

A kormányzat elkötelezett a mindennapos-sűrű vízfogyasztás és a gyermekek egészséges életmódjának a népszerűsítésében, ez abból is látszik, hogy mára 318.000 gyermek tud naponta egészséges ételhez hozzájutni az oktatási intézményekben – mondta el Tuzson Bence, a Miniszterelnöki Kabinetiroda kormányzati kommunikációért felelős államtitkára.

 

Az elhízás persze nem kizárólag hazai sajátosság, de Európa élvonalában van Magyarország. A The Economist gazdasági lap nemrég megjelent cikkében ugyanakkor elismerően ír az egészséges életmódot ösztönző magyar intézkedésekről, különösen a chipsadóról. Az egészségtelen élelmiszerek gyártói 40%-ban újítottak a recepten, és most már kevesebb káros adalékot használnak. Tizedével esett a cukros üdítők forgalma és kevesebb egészségtelen élelmiszer fogy a polcokról.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.