2024. július 21., vasárnap, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

június
május (11)
április (26)
március
február
január (2)
· 2023
december (15)
november (7)
október (7)
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Többen már kézhez vették az emelt nyugdíjukat

Főoldal>Közérdekű>Többen már kézhez vették az emelt nyugdíjukat
 
Írta: Szerk.
2024. január 16. 16:57
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
A mintegy 2,5 millió embert érintő, 6 százalékkal emelt nyugdíjat, január 12-én utalta el először az Államkincstár. Ez azt jelenti, átlag több mint 13 ezer forinttal kapnak többet az érintettek. Akik nem bankszámlára kérik a pénzüket, azoknak a szokásos munkanapokon viszi a nyugdíjat a postás.
"A januári nyugdíjemelés után, ha év közben azt állapítják meg, hogy a várható éves infláció 6 százaléknál magasabb lesz, a kormány kiegészíti visszamenőleg a nyugdíjakat" – közölte korábban Vitályos Eszter államtitkár. Erre azonban az előrejelzések szerint nem lesz szükség, mert a kabinet 6 százalék helyett 5,2 százalékos inflációt vár, és az MNB is a mostani nyugdíjemelés mértékénél kisebbre jelzi az éves inflációt. Vagyis várhatóan nő a havonta érkező nyugdíj vásárlóértéke. Ez azonban még a jövő kérdése, hogy teljesülni fog-e vagy sem.
 
A mostani nyugdíjemeléssel 13 ezer forinttal, 230 ezer forintra nő az átlagnyugdíj, így a február 12-én érkező 13. havi nyugdíj is 230 ezer forint lesz átlagosan. Vagyis a kettő együtt 460 ezer forintot tesz ki.
 
A 13. havi nyugdíj már bevezetése óta garantálja a nyugdíjak értékének megőrzését. Például egy 230 ezer forintos nyugdíj esetében ez havi 19 ezer forint plusz juttatásnak felel meg.
 
Orbán Viktor miniszterelnök 2020 áprilisában, a koronavírus-mentőcsomagot ismertető tájékoztatójában jelentette be, hogy négy részletben visszakapják a 13. havi nyugdíjat a nyugdíjasok.   2021 februárjában érkezett az első, egy heti részlet, majd 2021 novemberben a kormányfő bejelentette, hogy 2022-ben nemcsak a 13. havi nyugdíj második részletét, hanem a teljes 13. havi nyugdíjat kifizetik.
0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.