2019. szeptember 18., szerda, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

augusztus (14)
július (30)
június (33)
május (33)
április (25)
március (34)
február (33)
január (42)
· 2018
december (34)
 Friss kommentekTwitter
2019. május 03. 15:34
István Az alábbi levelet küldtem e- mailen Gajda Péternek Gajda Péter Kispest Polgármestere Tisztelt Polgármester Úr! 2019 április ...
A kereskedők nem hagyják annyiban, hogy nem nyithattak ki nagypénteken
2018. március 07. 19:13
Zsoka Nagyon köszönöm jól jött.
Újabb rezsitámogatás!
2018. március 05. 20:41
János Egy irás egy kicsit más szemszögből: Néhány napja még Dódity Gabriella, az önkormányzat Fidesz frakciójának vezetője, a város fejl ...
Bútorokkal segítették új lakásában a szívbeteg fiút
2017. július 22. 14:46
Vilmos Örülök a külső medencének. Gajda elvtárs akkor még csattogó lepkét kergetett , mikor már tégla jegyet kellett befizetni , mikor épült ...
Megújultak a fővárosi strandfürdők
2017. január 19. 17:17
János Ez a történet nem csak a mostani várásvezetés sara. Akkor kezdődött amikor Tímár Béla ( fidesz ) eladta a mozit. Ezzel kapcsolatban ...
Új tulajdonosa van az Ady Mozinak
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Tovább csökken az üdítők cukortartalma

Főoldal>Közérdekű>Tovább csökken az üdítők cukortartalma
 
Írta: Szerk.
2018. július 02. 11:36
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Tovább csökkentik a cukortartalmat a hazai üdítőital gyártó cégek. Az erről szóló megállapodás júniusban született, ennek köszönhetően várhatóan 2020-ra a felére csökken az alkoholmentes üdítőitalok cukor-és kalóriatartalma.

Fontos, hogy már gyermekkorban megkezdődjön az egészségtudatos életre nevelés, hiszen az egészséges gyermekekből jó eséllyel egészséges felnőttek lesznek. Ennek érdekében számos intézkedést tett már eddig is a kormány: 2011-ben bevezették a chips-adót, amely elősegítette, hogy a bizonyítottan sok cukrot, sót, koffeint és egyéb káros anyagokat tartalmazó élelmiszerekből kevesebbet fogyasszunk, és a gyártók is változtattak a receptúrákon. Szigorúbban ellenőrzik a menzák és az iskolai büfék kínálatát, valamint bevezették a mindennapos testnevelés órákat.

A fejlesztésekre és ellenőrzésekre azért van szükség, hogy a gyermekek ne csak otthon, hanem a bölcsődében, az óvodában, az iskolában is egészségesen étkezhessenek. A kormány ennek érdekében fejleszti a gyerekétkeztetés szolgáltatásait is. Így az önkormányzatok európai uniós források mellett hazai költségvetési támogatásban is részesülhetnek.

Továbbgondolva az egészségtudatos életmód kialakítását, az ásványvíz-és üdítőgyártók tovább csökkentik alkoholmentes italaik (szénsavas üdítőitalok, gyümölcslevek, nektárok és jeges teák) átlagos cukor-és kalóriatartalmát. Mindezt új receptúrákkal, új termékek bevezetésével, illetve kis kiszerelésű termékekkel valósítják meg. Eszerint az italok átlagos cukor- és kalóriatartalma 2020 végéig 50 százalékkal lesz kevesebb a 2010-es értéknél. Azt is vállalták a piaci szereplők, hogy marketingtevékenységükben a tudatos folyadékfogyasztásra ösztönzik a vásárlókat annak érdekében, hogy egyre többen válasszák az alacsony energiatartalmú vagy kalóriamentes termékeket.

 

Rossz egészségügyi mutatók

 

A magyar lakosság mintegy 50%-a krónikus betegségben szenved, amelyek nagy része rendszeres testmozgással és egészségtudatos táplálkozással megelőzhető lenne. Míg 1988-ban a felnőttek 16 százaléka, 2014-re már a duplája küzdött túlsúllyal. Egy 2014-es felmérés szerint a felnőttek 54 százaléka naponta 10 percet sem szánt testmozgásra. Ráadásul a problémák gyermekkorban kezdődnek, 2016-ban minden ötödik gyermek túlsúlyos volt Magyarországon.

 

Fotó: Pixabay.com

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.