2022. október 02., vasárnap, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

szeptember (50)
augusztus (20)
július (33)
június (41)
május (41)
április (19)
március (27)
február (54)
január (52)
· 2021
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Túl tüzesek lettünk

Főoldal>Krimi>Túl tüzesek lettünk
 
Írta: Lukasik Zsófia
2012. július 30. 09:47
Rovat: Krimi
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Egy hónapon belül két tűzeset is történt a kerületben. Mindkétszer lakóépület rongálódott meg, de szerencsére komoly személyi sérülés egyik esetben sem történt.

Június 22-én, az éjjeli nagy vihar után reggel 6 órakor gyulladt ki a Hunyadi János utcában egy lakóház. A 200 négyzetméteres családi ház tetején felcsapó lángokat egy munkába igyekvő tűzoltó vette észre. A szakember azonnal bejelentést tett, betörte az ajtót, kihozta az ott élő idős nőt, áramtalanította a házat és elzárta a gázt, sőt még az autóval is kiállt a garázsból.

A tüzet végül a kiérkező tűzoltóknak sikerült megfékezniük, azonban a ház tetőszerkezete és a tetőtere kiégett.

 

Az szerencsétlenséget pont egy hónapra rá újabb követte. Július 22-én a Lehel utca egyik tízemeletes épületében keletkezett tűz, ahol egy harmadik emeleti lakás gyulladt ki. A lakás lakhatatlanná vált, több lakásban is kár keletkezett, tizenegy ember, köztük hét gyermek pedig enyhe füstmérgezést kapott.

A tűz átterjedt a negyedik emeletre is, de a helyszínre nagy erőkkel kiérkező tűzoltók rövid idő alatt megfékezték a lángokat Ajtók, ablakok, bútorok és berendezések égtek meg. A falak kormosak lettek, több emelet pedig leázott.

 

A Kispesti Önkormányzat mindkét tűzeset alkalmával azonnal reagált. A romeltakarításban és nyílászárók cseréjében mind a VAMÜSZ, mind a Közpark Kft. tevékenyen részt vett. A családoknak ezen kívül anyagi segítséget is nyújtanak. Tóthné Szabó Éva képviselő, a Szociális és Lakásügyi Bizottság elnöke lapunknak elmondta, bizottsági döntés alapján mindkét családot rendkívüli, 100-100 ezer forintos támogatással segíti meg a bajban az önkormányzat.

 

 

1 Hozzászólás
1.nagyi602012. augusztus 05., vasárnap 00:46:19
Pont azok kapták a támogatást, akik a tüzet okozták. A 3. emeleten gondatlan miatt indult, a 4. emeleten pedig büntetést kaptak, mert eltorlaszolták a folyosót. Az ott lakó pedig a Közpark dolgozója. A többi lakó még a biztosítótól sem kapott 1 Ft-ot sem.
Köszönettel
"Nagyi"
Oldal 1 / 1
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.