2021. október 22., péntek, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

szeptember (18)
augusztus (12)
július (18)
június (20)
május (26)
április (19)
március (9)
február (11)
január (11)
· 2020
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Új aljegyzőt választott a testület

Főoldal>Közélet>Új aljegyzőt választott a testület
 
Írta: Lukasik Zsófia
2012. február 17. 14:00
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Február 16-án tartotta Kispest képviselő-testülete soros ülését a Polgármesteri Hivatal Dísztermében. Az ülésen új aljegyzőt választott a testület, továbbá döntöttek többek között az uszoda szerkezeti átalakításáról, valamint a szociális rendelet módosításáról is.

Új aljegyzője van a kerületnek. Az aljegyzői álláshelyre még decemberben írt a ki a pályázatot a testület az SZMSZ értelmében, s a mostani ülésen a választás dr. Béja Juliannára esett.

Jelenleg is folynak az egyeztetések Kispest 2012-es költségvetése kapcsán, így a testület a mostani ülésen még nem fogadta ezt el. A döntés előreláthatólag március 10-én, rendkívüli testületi ülésen fog megszületni.

Hosszas vita után fogadták el a képviselők a szociális és gyermekvédelmi ellátásról szóló önkormányzati rendelet módosítását. A vita Vinczek György MSZP-s alpolgármester módosító indítványa kapcsán robbant ki, aki olyan, 2,5 millió forintos krízis-segély keret elkülönítését tartotta indokoltnak, amely a polgármester hatáskörében, rövid időn belül kiutalható az arra rászorulóknak. Tóthné Szabó Éva, a Szociális Bizottság Fidesz-KDNP-s elnöke igyekezett mindenkit megnyugtatni, jelenleg is van lehetőség krízis segély adására a kerületi lakosok részére, és kiemelte, a bizottságnál jó helyen van ennek koordinálása. A képviselő hangsúlyozta, mindenki hozzájuthat ahhoz a támogatási formához, amelyre szüksége van, akár annak árán is, hogy sűrítik a bizottsági üléseket. A módosító indítványt végül nem, a napirendi pontot viszont elfogadta a testület.

A testületi döntés értelmében változik a talajterhelési díj díjszabása, mostantól ennek mértéke 1200 forint/m³emelkedik.

Élénk vitát váltott ki az ülésen a Kispesti Uszoda működésének szerkezeti átalakítása is. A döntés értelmében ugyanis július 1-jétől a Kispesti Sport Nonprofit Kft. veszi át az uszoda működtetését, valamint annak teljes személyzetét, 28 fő dolgozót. Fekete László MSZP-s képviselő a döntés kapcsán aggodalmának adott hangot, hogy a beolvadás színvonalcsökkenéssel, illetve a dolgozói létszám leépítésével járhat. Ékes Gábor Fidesz-KDNP-s alpolgármester a racionalizálás ésszerűségét számadatokkal támasztotta alá, bemutatva, mennyivel gazdaságosabban működnek jelenleg a Sport Nonprofit Kft. kezelésében levő sportpályák, mint korábban. Az alpolgármester azt is kiemelte, a most áthelyezésre kerülő 28 dolgozónak biztos helye van továbbra is.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.