2020. július 11., szombat, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

június (18)
május (17)
április (10)
március (31)
február (7)
január (6)
· 2019
december (12)
november (14)
október (26)
 Friss kommentekTwitter
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
2019. október 03. 15:41
István Na erre mondják, hogy kormányközeli mutyi! Kispest költségvetésének jelentős része került, DK-MSzP-Együtt-Párbeszéd-Momentum nevű ...
Jól járnak az MSZP-közeli cégek Kispesten
2019. október 01. 22:42
István Kezdenek kihullani a csontvázak a szekrényből. Kíváncsi lennék az aszfoltozási ügyben ki kinek mennyiért, és hogyan......?
Több millió forint tűnt el az Almavirág tér felújítása során?
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Új alpolgármestere és költségvetése is lett a kerületnek

Főoldal>Közélet>Új alpolgármestere és költségvetése is lett a kerületnek
 
Írta: Pászti András
2013. március 13. 09:31
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Elfogadta a kerület idei költségvetését, és alpolgármesterré választotta Tóthné Szabó Évát képviselő-testület a március 12-i rendkívüli ülésen.

 

Jelentős tartalékkal rendelkező költségvetésről határozott a képviselő-testület. A kerület idén 10,2 milliárd forintos bevétellel, és ugyanennyi kiadással számol, így – az új törvényeknek megfelelően – nem terveztek hiányt. A költségvetésről szóló vita során Gajda Péter polgármester befogadta Fekete László (MSZP) javaslatát a rendszámfelismerő rendszer bővítésére, illetve Mihály András (Fidesz-KDNP) javaslatát a Reménység Két Tanítási Nyelvű Katolikus Általános Iskolának, illetve a Karácsony Sándor Rózsatéri Református Általános Iskolának megítélendő 5-5 millió forintos támogatására vonatkozóan. Lázár Tamás (Jobbik) a Magyar Futball Akadémia támogatására szánt 20 millió forinttal inkább a költségvetés tartalékát bővítené, javaslatát azonban a testület nem fogadta el. Lázár Tamás felszólalásában azt is elmondta, hogy az önkormányzat idén több pénzből tud gazdálkodni, mint tavaly.

 

Tóthné Szabó Éva, a Fidesz-KDNP képviselőcsoport eddigi frakcióvezetője személyében új alpolgármestert választott a testület. A január vége - a kerületi hivatal élére kinevezett dr. Kovács Bence lemondása - óta betöltetlen alpolgármesteri pozícióra megválasztott képviselőasszony az eskü letétele után megköszönte a bizalmat, és elmondta, hogy ezután is legjobb tudása szerint fogja végezni a munkát Kispest érdekében. Az alpolgármester asszonynak a rendkívüli ülésen részt vevő Tarnai Richárd, Kispest országgyűlési képviselője is gratulált. Tóthné Szabó Éva az ülés végén lemondott frakcióvezetői tisztségéről, a Fidesz-KDNP képviselőcsoportját ezentúl Szathury Kolos vezeti.

 

Tóthné Szabó Éva leteszi az esküt

 

A testület szoborállításról is döntött: Puskás Ferenc labdarúgó mellszobrát a KÖKI mellett kialakított közparkban avatják fel március 27-én. A Kristóf Lajos szobrászművész által megalkotott bronzszobor felállítására négymillió forintot szán a kerület.

 

A testület elfogadta a Wekerletelep Speciális Szabályozási Terv rendelet módosítását, ami révén egyszerűsödhet a különböző építkezésekkel kapcsolatos, eddig igen bonyolult ügyintézés. Ez jelentős könnyítést jelent például az energetikát, az épületek külső hőszigetelését érintő munkálatok során.

 

Az ülés végén Mihály András kérdezte, hogy Kispest idén miért március 14-én tarja az 1848-49 forradalom és szabadságharccal kapcsolatos ünnepséget. Gajda Péter úgy válaszolt, azért nem 15-én lesz a rendezvény, hogy minél többen el tudjanak menni a hivatalos állami megemlékezésre.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.