2019. július 23., kedd, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

június (33)
május (33)
április (25)
március (34)
február (33)
január (42)
· 2018
december (34)
november (50)
október (66)
 Friss kommentekTwitter
2019. május 03. 15:34
István Az alábbi levelet küldtem e- mailen Gajda Péternek Gajda Péter Kispest Polgármestere Tisztelt Polgármester Úr! 2019 április ...
A kereskedők nem hagyják annyiban, hogy nem nyithattak ki nagypénteken
2018. március 07. 19:13
Zsoka Nagyon köszönöm jól jött.
Újabb rezsitámogatás!
2018. március 05. 20:41
János Egy irás egy kicsit más szemszögből: Néhány napja még Dódity Gabriella, az önkormányzat Fidesz frakciójának vezetője, a város fejl ...
Bútorokkal segítették új lakásában a szívbeteg fiút
2017. július 22. 14:46
Vilmos Örülök a külső medencének. Gajda elvtárs akkor még csattogó lepkét kergetett , mikor már tégla jegyet kellett befizetni , mikor épült ...
Megújultak a fővárosi strandfürdők
2017. január 19. 17:17
János Ez a történet nem csak a mostani várásvezetés sara. Akkor kezdődött amikor Tímár Béla ( fidesz ) eladta a mozit. Ezzel kapcsolatban ...
Új tulajdonosa van az Ady Mozinak
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Új buszok Budapesten

Főoldal>Közérdekű>Új buszok Budapesten
 
Írta: Szerk.
2017. július 11. 12:00
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
45 új, légkondicionált és alacsonypadlós busz áll forgalomba hamarosan Budapesten, amelyekkel dél-pesti vonalakon is utazhatunk. Dr. György István kormánymegbízott megígérte, hogy mindent megtesznek azért, hogy a modern buszokat az utasok minél előbb használhassák.

30 Mercedes Conectóval és 15 darab MAN Lion’s City A21-es járművel bővül a budapesti buszállomány. Az új járművek Euro 6-os környezetvédelmi besorolásúak, légkondicionáltak, ajtózárási mechanikájuk becsípődésgátló rendszerrel is fel van szerelve – így elkerülhetőek az olyan esetek, hogy az ajtó becsípje a táskát, a babakocsit vagy éppen az utast csukja oda -, a fedélzeten pedig kamerarendszer működik, amely biztosítja az utastérre való rálátást, ezáltal biztonságosabbá téve az utazást.

 

A MAN Lion’s City A21-es buszokkal Dél-Pesten, a tervek szerint a 35-ös, a 71-es, a 179-es, a 194-es és a 199-es vonalakon lehet majd találkozni, míg Mercedes Conecto buszok Észak-Budán, illetve Észak-Pesten, várhatóan a 20E, a 26-os, a 30-as, a 30A, a 34-es, a 106-os és a 230-as vonalakon közlekednek majd.

 

 

Dr. György István Budapest kormánymegbízottja lapunknak elmondta, hogy a Fővárosi Kormányhivatalnak is fontos szerepe van a járművek forgalomba állítása során.

 

– Budapest Főváros Kormányhivatalánál mindent megteszünk, hogy a járművek vizsgáztatása és a kapcsolódó hatósági eljárások – a törvények adta lehetőségek szerint – a lehető leghamarabb megtörténhessenek. Azért is fontos, hogy Budapesten egyre több új autóbusz álljon az utasok rendelkezésre, mert ezek a járművek is részt vehetnek majd az M3-as metró felújítása során, és egyéb járatok pótlásában, emellett a járműflotta további fiatalítása is fontos cél - fogalmazott dr. György István, aki 2010 és 2014 között főpolgármester-helyetteseként is tevékeny részt vállalt a főváros gyors és dinamikus fejlesztésében, így a járműflotta megfiatalításában is. – 2010-ben a budapesti buszok átlagéletkora 17 év volt. Négy év alatt közel 600 autóbuszt tudtunk kicserélni újakra, vagy újszerűekre, ami robbanásszerű változást hozott Budapest buszközlekedésében, de a trolibuszok, a villamosok és az infrastruktúra fejlesztése, korszerűsítése terén is hatalmas előrelépést tett a város az elmúlt években – sorolta a fejlesztéseket a kormánymegbízott.

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.