2022. augusztus 17., szerda, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

július (33)
június (41)
május (41)
április (19)
március (27)
február (54)
január (52)
· 2021
december (23)
november (24)
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Új támogatási formák

Főoldal>Közélet>Új támogatási formák
 
Írta: Szerk.
2015. február 18. 15:19
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Márciustól több újítás lép életbe a szociális ellátások területén. Számos meglévő támogatást az önkormányzat helyett a kormányhivatal biztosít, a helyhatóság pedig maga dönthet egyes segélyezési formákról. A módosításoknak köszönhetően az új szociális támogatási rendszer igazságosabb és átláthatóbb lesz, emellett elejét veszi a korábban gyakran tapasztalt, segélyekkel való visszaéléseknek.

A korábbi években is számos támogatás került az önkormányzatoktól a járási hivatalokhoz, március 1-jén folytatódik a folyamat; most az aktív korúak ellátása, és a foglalkoztatást helyettesítő támogatás (FHT) kerül a fővárosban Kerületi Hivataloknak nevezett járásokhoz, a szükséges forrásokkal együtt. A jelenleg rendszeres szociális segélyben részesülőknek kell leginkább odafigyelni, hiszen márciustól új elnevezést kell megjegyezniük. Az egészségkárosodott személyek, illetve a 14 év alatti gyermek felügyeletét ellátók az úgynevezett egészségkárosodási és gyermekfelügyeleti támogatásra lesznek jogosultak, a nyugdíjkorhatárt öt éven belül betöltők pedig az FHT-t választhatják, akárcsak azok, akik az önkormányzat rendelete alapján jogosultak a támogatásra. Ez utóbbihoz a támogatott együttműködésére is szükség lesz, például álláskeresőként való nyilvántartásba vétel, illetve együttműködés a munkaügyi központtal. A kormány célja ugyanis, hogy akik tudnak, munkából éljenek meg, támogatást pedig tényleg azok kapjanak, akik valóban rászorulnak.

 

Az állami támogatási formákon túl az önkormányzatok is segíthetnek például a lakhatás vagy a gyógyszerek költségeinek viselésében. A képviselő testület szabadon dönthet majd a támogatások nagyságáról és formájáról. A helyi közösségek rendelkeznek ugyanis leginkább azzal a tudással, amely alapján eldönthetik: ki jogosult támogatásra, és ki nem. Minden rászoruló kaphat majd juttatást, azoknak viszont, akik korábban visszaéltek a szabályokkal nem jár majd segély. 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.