2022. július 06., szerda, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

június (41)
május (41)
április (19)
március (27)
február (54)
január (52)
· 2021
december (23)
november (24)
október (13)
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Újabb kispesti óvodákban épülhet multifunkciós sportpálya

Főoldal>Közülünk>Újabb kispesti óvodákban épülhet multifunkciós sportpálya
 
Írta: Szerk.
2022. május 13. 09:49
Rovat: Közülünk
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
A Hársfa és az Arany Óvoda is pályázatot adott be egy-egy, a gyerekek körében rendkívül népszerű Ovi-Sportpálya megépítésére – derült ki a kispesti önkormányzat legutóbbi képviselő-testületi ülésén. A kicsik játszva ismerhetik meg a legnépszerűbb labdajátékokat ezeken a multifunkciós sportpályákon, amelyekből korábban a Napraforgó és a Gyöngykagyló Óvodában is épült egy-egy az ötletgazda, Dódity Gabriella javaslata alapján.

Labdarúgás, kosárlabda, kézilabda és röplabda – hazánkban a legnépszerűbb labdajátékok, amelyek alapjait játékos formában, ugyanakkor szakszerűen ismerhetik meg a 3-6 éves gyerekek a speciális Ovi-Sport pályákon. A műfűvel borított, 6x12 méteres pályák ráadásul több funkciósak: egy kis átalakítást követően a gyerekek teniszezhetnek és tollasozhatnak is rajtuk, nem beszélve a különböző atlétikai vagy ügyességi feladatokról.

 

Tavaly nyáron a kispesti Napraforgó és a Gyöngykagyló Óvodában is építettek ilyen pályát, méghozzá Dódity Gabriella javaslata nyomán. A kispesti Fidesz-KDNP frakcióvezetője az előző ciklus fejlesztéspolitikai tanácsnokaként kezdeményezte, hogy nyújtson be pályázatot az önkormányzat az ovi-Sport Alapítványhoz, amely a közszféra támogatásával, magántőke bevonásával biztosítja a megépítését ezeknek a pályáknak.

 

„Drukkoljunk a Hársfa és az Arany Óvodáknak! Ezeknek az udvarára is Ovi-sport pályákat telepítene az önkormányzat, ennek érdekében pályázatot adott be Kispest az Ovi-Sport Közhasznú Alapítványhoz, bízom benne, sikerrel járunk!” – írta közösségi oldalán Dódity Gabriella. Posztjában megjegyezte, sajnálja, hogy az önkormányzat csak több évvel később adta be a pályázatot az első helyszínekre, annak viszont nagyon örül, hogy sikeres pályázat esetén újabb két helyen létesülhet Ovi-Sportpálya. „Őszintén remélem, pár éven belül valamennyi kispesti ovis hasonló pályákon fejlesztheti majd sport-és ügyességi képességét” – tette hozzá.

 

Ha zöld utat kap a pályák építése a két óvodában, akkor a fejlesztési támogatás megközelítőleg bruttó 5 millió 200 ezer forint/program/óvoda támogatási összeget jelent majd. Érdemes tudni: az ovi-Sport Alapítvány, aminek alapítója Buzánszky Jenő, a legendás Aranycsapat tagja volt, nemcsak a fejlesztések megvalósításával, hanem az óvónők oktatásával is foglalkozik, felkészítve őket arra, hogy szakszerűen taníthassák a gyerekeknek a sportok alapjait.

 

Fotók: facebook.com

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.