2021. október 19., kedd, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

szeptember (18)
augusztus (12)
július (18)
június (20)
május (26)
április (19)
március (9)
február (11)
január (11)
· 2020
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Újabb könnyítés a családoknak

Főoldal>Közélet>Újabb könnyítés a családoknak
 
Írta: Kroó Zita
2013. november 21. 15:32
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
A családok kiadásainak csökkentése és a pénzügyi stabilitás megőrzése áll a jövő évi költségvetés középpontjában, amely egy stabilan tartható, reálisan felépített, és a magyar családokat támogató büdzsé – ismertette a kormánypárt jövő évi terveit Földesi Gyula országgyűlési képviselő.

Tovább csökken a rezsi, hiszen tavaly decemberhez képest 20%-al kevesebbet kell fizetnünk a gázért, áramért és a távhőért, valamint 10%-al csökken a víz és a szemétszállítás díja is. A rezsicsökkentés eredményeként két kereső felnőtt, és két gyerek alkotta átlag család 2014-ben körülbelül százezer forintot spórolhat – mondta Földesi Gyula, hangsúlyozva, hogy a jövő évi büdzsé a rezsicsökkentés költségvetése. Emlékeztetett, hogy a szocialista kabinetek éveiben a rezsi nem csökkent, hanem emelkedett, sőt a gázár-támogatást is kivezették. A kormány kiemelt célja a gyermekvállalás erősítése, a családok támogatása, ennek érdekében a legfontosabb intézkedés az adókedvezmény kiszélesítése. „ A jövő évi költségvetésben jelentős adókedvezményben részesülnek az alacsonyabb keresetű családok, mivel a járulékokból is leírható lesz az adókedvezmény nem csak az adóból, ami egy háromgyermekes család esetében, ahol csak az egyik szülő keres minimálbért 16 ezer forint megtakarítást jelent” - fogalmazott Földesi Gyula az Országgyűlés Fogyasztóvédelmi Bizottságának tagja. A szocialista kormányok 2002 után eltörölték a gyermekek után járó adókedvezményt, nem tartották fenn a kedvezményes forinthiteleket, a munkanélküliség pedig 2002-ről 2010-re megduplázódott.

Az Orbán kormány a bankhitelesekről sem feledkezik meg, az alapkamat-csökkenés eredményeként a forinthitelesek az elmúlt időszak legalacsonyabb kamatát fogják fizetni. A devizahitelesekről szólva a képviselő elmondta, a törlesztő részletek mellett valószínűleg a fizetendő kamatok is csökkennek jövőre. A Fogyasztóvédelmi bizottság tagja szerint fontos könnyítés lesz továbbá, hogy kétszer tudnak készpénz felvenni az átlagjövedelemmel rendelkezők. „ Az ingyenes készpénzfelvételt lehetővé tevő megoldáson már dolgozik a Nemzetgazdasági Minisztérium és a Fidesz-frakció”. - tette hozzá Földesi.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.