2024. április 20., szombat, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

március
február
január (2)
· 2023
december (14)
november (7)
október (7)
szeptember (6)
augusztus
július
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Újabb kormányzati támogatás: digitális mammográfiás készüléket kap az Egészségügyi Intézet

Főoldal>Közérdekű>Újabb kormányzati támogatás: digitális mammográfiás készüléket kap az Egészségügyi Intézet
 
Írta: Szerk.
2019. szeptember 18. 11:36
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Újabb kormányzati támogatás Kispestnek! Hamarosan digitális mammográfiás készülékkel bővül az önkormányzati fenntartású Egészségügyi Intézet eszközparkja – jelentette be a jó hírt Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP) fejlesztéspolitikai tanácsnok, a kormánypártok polgármesterjelöltje, aki hónapok óta dolgozik azon, hogy a baloldali városvezetés által elpuskázott lehetőség után szerezzen támogatást a kerületnek. Arról, hogy mire lenne szüksége az intézménynek Dr. Kumin Mariannával, az intézet főigazgatójával egyeztetett. Az új mammográfiás készülék megteremtheti akár annak is a lehetőségét, hogy Kispest jó eséllyel váljon szűrőhellyé, ne kelljen a kerületi hölgyeknek egy másik kerületbe elmenni a vizsgálatokért.

Egy nagyságrendileg 50 millió forintos digitális mammográfiás készülékkel bővül hamarosan az Egészségügyi Intézet eszközparkja. Dódity Gabriella hónapok óta azon dolgozott, hogy a baloldal által elpuskázott támogatási lehetőség után mégis szerezzen forrást a kerületnek.
„Dr. Kumin Marianna főigazgató asszony szakmai javaslatára támogatáskérő levelemben ezt az orvosi eszközt jelöltem meg, amely akár annak a lehetőségét is megnyithatja, hogy Kispest szűrőállomássá váljon a jövőben. Könnyebbség lenne, ha nem kellene más kerületbe menni mammográfiás vizsgálatra a kerületi hölgyeknek. Köszönöm a minisztérium támogatását, és azt, hogy a korábban a városvezetés által elszalasztott lehetőség ellenére Kispest is részesedhet a kormány által útjára indított Egészséges Budapest Programból!” – írta posztjában Dódity Gabriella arra célozva, hogy a kormány által útjára indított Egészséges Budapest Programban már korábban is lett volna lehetőség külső forráshoz jutni, hiszen a budapesti kerületek szinte kivétel nélkül tíz vagy százmillió forintot kaptak az egészségügyi intézetek felújítására. Csak Kispest nem.  

 

Gajda Péter megint másra mutogat
Bár Gajda Péter (MSZP) polgármester a nemrég felújított aula átadásakor azt mondta: „Sokan korholták a városvezetést, hogy miért nem pályázik a felújításhoz külső forrásokért. Kispest azért volt kénytelen önállóan, önerőből hozzákezdeni az intézmény felújításához, mert a sokat emlegetett, ám ötletszerűen működő, és a támogatási pénzeket is hasonlóképpen kiosztó, Egészséges Budapest Program adta lehetőségekről nem értesült, így támogatásban sem részesülhetett.”  Ezzel ellentétben pontosan tudtak a lehetőségről, sőt, éppen ők voltak azok, akik elpuskázták azt. Úgy töltötték ki ugyanis az Egészséges Budapest Program igényfelmérőjét, hogy azt jelezték, a szükséges felújításokhoz rendelkezésre áll az önkormányzati forrás. Vagyis, ebből az olvasható ki, hogy a kerületnek nincs szüksége külső segítségre, önerőből végzi el a felújításhoz szükséges munkálatokat. Azt írták, hogy az Ady Endre úti szakrendelő földszinti felújítása 80 millió forintba kerülne, amelyhez a fenntartói támogatás megvan, csakúgy, mint a külső homlokzat felújítására, szigetelésére is adott az önkormányzat részéről a tervezett 45 millió forint, vagy az épület tisztasági festésére 24 millió, továbbá a fűtési rendszer korszerűsítésére is megvan a 80 millió forint. Az aulát több mint 250 millió forintból csináltatták meg. Jól látható, ha nem puskázzák el a lehetőséget, a külső támogatás segítségével számos egyéb egészségügyi fejlesztésre is költhettek volna a kerületben.
- Azt gondolom, nem elegáns dolog másra mutogatni, miközben éppen miattuk nem kapott a kerület kormányzati támogatást a rosszul kitöltött igényfelmérő miatt. Miközben a budapesti kerületek szinte kivétel nélkül több tíz vagy százmilliós támogatáshoz jutottak az egészségügyi intézmény felújításához. Félreértés ne essék, a baloldali Zugló és XIII. kerület is kapott több tízmillió forint támogatást – mondta lapunknak Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP), a kormánypártok polgármesterjelöltje, fejlesztéspolitikai tanácsnok, aki mindezek ellenére igyekezett támogatást szerezni a kerületi intézménynek is.
Egyébként jól láthatóan belehúzott a baloldali városvezetés, hogy az önkormányzati választás előtt még befejezzenek és átadjanak minden kampányberuházást - közte az Egészségügyi Intézet auláját is -, hogy minél jobb színben tüntethessék fel magukat, mondván fejlesztik a kerületet. Az tény, hogy az Egészségügyi Intézet épületére már nagyon ráfért a felújítás, amely egyébként már a tavalyi költségvetésben is szerepelt, de az aulának végül valamiért csak idén nyár elején kezdtek neki. De az is tény, hogy régóta nem esett át ez az épület sem egy átfogó felújításon.

 

Fotó: Facebook

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.