2022. május 22., vasárnap, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

április (19)
március (27)
február (54)
január (52)
· 2021
december (23)
november (24)
október (13)
szeptember (18)
augusztus (12)
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Újabb óvodai korszerűsítések

Főoldal>Közérdekű>Újabb óvodai korszerűsítések
 
Írta: Szerk.
2019. július 18. 08:30
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
A Fidesz-KDNP korábbi javaslatának köszönhetően többet, csaknem 500 millió forintot költ az önkormányzat idén is a kispesti nevelési intézményekre, így sorra újulnak meg az óvodák és bölcsődék. Legutóbb a Bóbita Óvoda teljes vizesblokkja, mind a hat fürdőszobája épült újjá, a Bokréta Bölcsőde pedig külső hőszigetelést kapott, korszerűsítették a világítást, és megújították az udvari előtetőket. Közben megkezdték a kormány 52 millió forintos támogatásának köszönhetően a Gyöngykagyló Óvoda felújítását is.

Éveken át elhanyagolt állapotban voltak a kispesti óvodák, bölcsődék. Sok helyen nem, hogy felújítás nem történt, de a szükséges karbantartási munkálatokat sem végezte el rendesen, vagy időben az önkormányzat vagyonkezelője, az MSZP-s képviselő, Kránitz Krisztián vezette VAMÜSZ. Amikor Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP) fejlesztéspolitikai tanácsnok, a kormánypártok polgármesterjelöltje 2017-ben végigjárta az óvodákat, bölcsődéket, azzal szembesült, hogy volt olyan intézmény, ahol még wc-deszka sem volt a kicsik illemhelyén. Az épületek nagy része egyébként átadáskori, ’70-es, ’80-as éveket idézte: elavult, rossz világítás, töredezett, leesett, elkopott burkolat, koszos, poros udvarok, beázó helyiségek, régi konyhák és vizesblokkok. Az ezekről készített, fotókkal illusztrált 60 oldalas kiadványt tavaly év elején átadta Gajda Péter (MSZP) polgármesternek. Szerencsére azóta már több nevelési intézmény is megújulhatott, köszönhetően annak is, hogy a kispesti gyermeknevelési intézmények rendbetételéért évek óta küzdő Fidesz-KDNP frakció korábban elérte: a kerületi költségvetésben a korábbi 100 millióról 500 millió forintra emeljék az önkormányzati fenntartású intézményekre költhető keretet.

 

Ilyen állapotban volt a Bóbita Óvoda (1-9. kép) és a Bokréta Bölcsőde (10-18. kép). A fotóra kattintva tekintse meg galériánkat.

 

Megújul a Bóbita Óvoda és a Bokréta Bölcsőde is

Annak köszönhetően, hogy közel ötszörösére emelkedett a bölcsődék és óvodák felújítására szánt keret, végre 25 millió forintból megújulhatott a 137 kisgyermek napi gondozását ellátó, 38 éves Bóbita Óvoda teljes vizesblokkja és mind a hat fürdőszobája, de ennek köszönhetően valósulhat meg a Bokréta Bölcsőde külső hőszigetelése, az udvari előtetők felújítása és a világítás korszerűsítése is 40 millió forintból.

 

Eközben több mint 52 millió forintos kormányzati támogatással elindult a Gyöngykagyló Óvoda energiahatékonysági felújítása is. Nem ez volt az első kormányzati támogatás, amelyet nevelési intézmény fejlesztésére kapott az önkormányzat. Tavaly adták át a Szivárvány Óvodát, amely a 30 milliós kormányzati támogatásnak köszönhetően újult meg.

 

– Sikerült elérnünk, hogy a baloldali városvezetés belássa, nem halogatható tovább az intézmények felújítása, és sok helyen elindult, vagy már meg is valósult a felújítási munka. Szégyen, hogy hagyták ennyire lepusztulni az épületeket. – mondta lapunknak Dódity Gabriella. – Az, hogy a 21. században a kispesti gyermekek penészes falak között, beázott épületekben, vagy balesetveszélyes udvarokon töltsék a mindennapjaikat, nem magyarázható semmivel. Remélem, hogy a már felújított intézményekben az eddigieknél is jobban odafigyel majd az MSZP-s képviselő, Kránitz Krisztián vezette vagyonkezelő, és nem hagyják újra leromlani az épületek állapotát.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.