2024. február 23., péntek, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

január (2)
· 2023
december (14)
november (7)
október (7)
szeptember (6)
augusztus
július
június
május
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Utolsó simítások a Csokonai utcai sportparkban

Főoldal>Közérdekű>Utolsó simítások a Csokonai utcai sportparkban
 
Írta: Szerk.
2019. szeptember 06. 15:55
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Rövid időn belül három sport- és szabadidőparkkal gazdagodik Kispest, hiszen a kizárólag kormányzati forrásból létrejövő Csokonai utcai sportpark mellett sportparkká alakul az egykori Kúttói erdő a KÖKI mellett, az Eötvös utcai KRESZ-park pedig a főváros segítségével újul meg.

Kizárólag kormányzati, 18 millió forintos forrásból jön létre Kispesten egy újabb sportpark a Csokonai utcában, a Vass Lajos Általános Iskola szomszédságában. A kormány Nemzeti Szabadidős – Egészség Sportpark Programjának célja, hogy minél több közterületen ingyenes sportolási lehetőséget tegyen elérhetővé az ott élők számára.

 

Ahogy képünkön is látszik, a munka oroszlánrésze már elkészült, jól látható, hogy a 13x16 méteres alapterületű, gumialapzatú sportparkban tolódzkodásra, húzódzkodásra, hasés hátizom erősítésre, fekvőtámaszokra, valamint lépcsőzésre, létramászásra, párhuzamos korláton végezhető gyakorlatokra és függeszkedésre alkalmas sporteszközöket telepítettek. Az új sportpark alkalmas helyszíne lesz akár iskolai tornaóráknak és más sportfoglalkozásoknak is.

 

Ezzel rövid időn belül három sportolásra és a szabadidő kulturált eltöltésére alkalmas parkkal gazdagodnak a kispestiek, hiszen 10 millió forintos kormányzati forrással újul meg a Kúttói erdő, a Csokonai utcai KRESZ-park megújítását pedig a Fővárosi Önkormányzat támogatta 100 millió forinttal.

 

– Nagyon örülök, hogy a lakótelepi részen élőknek is ingyenes sportolási lehetőséget biztosít a kormány ebben a programban, amely egyúttal a környék megújulását is szolgálja – mondta lapunknak Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP) fejlesztéspolitikai tanácsnok, a kormánypártok polgármesterjelöltje.

 

Erre a megújulásra is nagy szükség van, hiszen a baloldali vezetésű önkormányzat – Kispest számos pontjához hasonlóan – ezt a zöldterület is elhanyagolja.

 

Stefán Ferencnéék a sportpark környezetét is szépítik

 

– Szeretnénk, ha szép nagy parkká alakulna a környék, ezért elkezdtünk virágokat ültetni a környék kis lugasaihoz, és lefestettük a megkopott szaletlit is. Remélem, hogy az itt élők is partnerek lesznek a gondozásukban – mondta lapunknak Stefán Ferencné Csilla (Fidesz-KDNP), a 3. számú egyéni választókörzet képviselőjelöltje.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.