2019. október 18., péntek, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

szeptember (23)
augusztus (14)
július (30)
június (33)
május (33)
április (25)
március (34)
február (33)
január (42)
· 2018
 Friss kommentekTwitter
2019. október 03. 15:41
István Na erre mondják, hogy kormányközeli mutyi! Kispest költségvetésének jelentős része került, DK-MSzP-Együtt-Párbeszéd-Momentum nevű ...
Jól járnak az MSZP-közeli cégek Kispesten
2019. október 01. 22:42
István Kezdenek kihullani a csontvázak a szekrényből. Kíváncsi lennék az aszfoltozási ügyben ki kinek mennyiért, és hogyan......?
Több millió forint tűnt el az Almavirág tér felújítása során?
2019. október 01. 22:28
István Érdeklődve olvasom Gajda Péter nyilatkozatait, hogy a Kossuth téri piac azért van ilyen állapotban, mert az ott működő vállalkozók ...
Kampány van: terveket ígérnek Gajdáék a Kossuth téri piacra
2019. május 03. 15:34
István Az alábbi levelet küldtem e- mailen Gajda Péternek Gajda Péter Kispest Polgármestere Tisztelt Polgármester Úr! 2019 április ...
A kereskedők nem hagyják annyiban, hogy nem nyithattak ki nagypénteken
2018. március 07. 19:13
Zsoka Nagyon köszönöm jól jött.
Újabb rezsitámogatás!
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Varázskaraván: bébielefántot fogadtak örökbe a Móra iskola kisdiákjai

Főoldal>Kölyök>Varázskaraván: bébielefántot fogadtak örökbe a Móra iskola kisdiákjai
 
Írta: Pászti András
2013. október 07. 16:17
Rovat: Kölyök
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Pár felhőtlen óra, 45 csillogó szempár és egy örökbefogadott bébielefánt – ez a mérlege annak a napnak, amelyet a Móra Ferenc Általános Iskola tanulói töltöttek el a Fővárosi Állat-és Növénykertben. Kispesten járt a Varázskaraván.

– Szerencsére a legtöbb gyerek élete során akár többször is eljut az állatkertbe. Sokaknak azonban szüleik anyagi helyzete miatt, másoknak pedig egészségi állapotuk okán ez nem biztos, hogy könnyen megadatik. A nehezebb sorsú gyermekeknek hivatott örömet okozni az elektromos autókból álló Varázskaraván, amely már második alkalommal indult útjára, hogy felejthetetlen élményt nyújtson, ezúttal a kispesti általános iskola tanulóinak - tudtuk meg dr. György István főpolgármester-helyettestől, aki idén immár második alkalommal szervezte meg a Varázskaravánt, hiszen tavaly a kőbányai Kőbányai Komplex Óvoda Általános Iskola tanulóival indultak útnak elektromos autókkal, az autómentes nap kapcsán. A főpolgármester-helyettes hangsúlyozta: példaértékű a segítő szándékú emberek összefogása, amely a rendezvényt kíséri. Köszönet illeti az elektromos autókból álló karavánt biztosító Electroauto Kft-t, a Fővárosi Állat-és Növénykertet az ingyenes belépés lehetőségéért, valamint a Budapesti Rendőrfőkapitányságot is, akik rendőrmotorosokkal biztosították a karaván biztonságos haladását.

 

 

A gyerekekből, nevelőkből és szülőkből álló csoport öt elektromos járműszerelvénnyel utazott az Állatkertbe, ahol találkozhattak a különböző földrészek legérdekesebb állataival, sőt, néhány madárral és kisebb emlőssel testközelből is megismerkedhettek az állatshow-n. A karavánozók a nap megkoronázásaként tudták meg György Istvántól, hogy egy évig a mórások az állatkert féléves bébielefántjának, Ashának a nevelőszülei, miután örökbefogadták számukra az ormányost.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.