2019. március 24., vasárnap, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

február (33)
január (42)
· 2018
december (34)
november (50)
október (66)
szeptember (25)
augusztus (34)
július (28)
június (44)
 Friss kommentekTwitter
2018. március 07. 19:13
Zsoka Nagyon köszönöm jól jött.
Újabb rezsitámogatás!
2018. március 05. 20:41
János Egy irás egy kicsit más szemszögből: Néhány napja még Dódity Gabriella, az önkormányzat Fidesz frakciójának vezetője, a város fejl ...
Bútorokkal segítették új lakásában a szívbeteg fiút
2017. július 22. 14:46
Vilmos Örülök a külső medencének. Gajda elvtárs akkor még csattogó lepkét kergetett , mikor már tégla jegyet kellett befizetni , mikor épült ...
Megújultak a fővárosi strandfürdők
2017. január 19. 17:17
János Ez a történet nem csak a mostani várásvezetés sara. Akkor kezdődött amikor Tímár Béla ( fidesz ) eladta a mozit. Ezzel kapcsolatban ...
Új tulajdonosa van az Ady Mozinak
2016. június 20. 21:55
Gabi Sajnálattal olvastuk az óvodákkal kapcsolatos hírt, döntéseket... ma történt épp egy óvodai baleset a Bóbita óvodában... pedig tavaly ...
Piacfejlesztés és lakáskoncepció volt a téma a testületi ülésen
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Vigyázzunk négylábú kedvenceinkre is a melegben!

Főoldal>Közérdekű>Vigyázzunk négylábú kedvenceinkre is a melegben!
 
Írta: Szerk.
2018. július 11. 08:00
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
A nagy meleg nem kíméli házi kedvenceinket sem. Melegünk van nekik is, ezért ebben az időszakban is nagyon fontos, hogy felelős állattartóként gondoskodjunk róluk. Mutatjuk, mire kell figyelni!

A nyári hőségben az állatok számára mindig legyen hűvös hely, ahova elbújhatnak. A kinti és a benti állatoknak is gyakrabban cseréljük az ivóvizét, és soha ne hagyjuk őket például az autóban, még akkor sem, ha nyitva van az ablak, hiszen a tűző napon hamar felforrósodik a kocsi.

Könnyítsünk az étrendjükön is, ne terheljük feleslegesen a szervezetüket ebben a nagy melegben.  

Lehetőség szerint ne vigyük őket sétálni kánikulában, hiszen ilyenkor felforrósodik az aszfalt, ami égeti a tappancsaikat. Ezekben az időszakokban inkább kora reggel vagy késő este vigyük le őket a szabadba.

A kisállatok, például a tengerimalacok, hörcsögök, papagájok ketrecére, kalitkájára érdemes egy benedvesített törölközőt rakni, a párolgó levegő hűtő hatása így gyorsan érvényesül.  Viszont huzatba semmiképp ne kerüljenek, mert mondjuk a tengerimalacok erre igen érzékenyek.

Az izzadással mind a kutyusok, mind a cicák hadilábon állnak. Tudniillik nem képesek az izzadásra, ugyanis nincsenek verejtékmirigyeik. Ám minden jóravaló gazdi tudja, hogy a kutyák önszántukból nem igen mozognak a hőségben, ezt ne is erőltessük. Izzadás helyett lihegéssel próbálják hűteni magukat.

A vízben élő állatok, akváriumi halaink is igénylik a sűrűbb odafigyelést, mert a melegedő vizük gyakrabban algásodik. De a melegedő vízben kevesebb az oxigén is, ilyenkor érdemes többször cserélni a vizüket.

Nagyon fontos, hogy az utcán se hagyjunk magára talált kutyát vagy macskát, elsőként próbáljunk friss vizet adni nekik, majd értesítsünk az állatvédőket, akik leolvassák a chipet, hogy megtalálják a gazdit. Ennek hiányában gondoskodnak az állat további ellátásáról.

 

Fotó: Pixabay.com

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.