2020. október 23., péntek, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

szeptember (9)
augusztus (8)
július (13)
június (18)
május (17)
április (10)
március (31)
február (8)
január (6)
· 2019
 Friss kommentekTwitter
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
2019. október 03. 15:41
István Na erre mondják, hogy kormányközeli mutyi! Kispest költségvetésének jelentős része került, DK-MSzP-Együtt-Párbeszéd-Momentum nevű ...
Jól járnak az MSZP-közeli cégek Kispesten
2019. október 01. 22:42
István Kezdenek kihullani a csontvázak a szekrényből. Kíváncsi lennék az aszfoltozási ügyben ki kinek mennyiért, és hogyan......?
Több millió forint tűnt el az Almavirág tér felújítása során?
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

VIII. Wekerlei Székelykapu Napok

Főoldal>Kedvcsináló>VIII. Wekerlei Székelykapu Napok
 
Írta: Lukasik Zsófia
2012. május 02. 08:00
Rovat: Kedvcsináló
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Május 18-tól 20-ig gazdag program várja az érdeklődőket Wekerle tavaszi nagyrendezvényén.

 

Pénteken (május 18.)hagyományosan kiállítással nyílik a rendezvénysorozat a Társaskörben. A kiállítás témája: Kós Károly és családja. A Wekerlei Pódium koncertjét ezúttal nem a Munkás Szent József Közösségi Házban, hanem a Kós Károly téren, a zenepavilonban rendezik. Ezt követően pedig szabadtéri mozi lesz ugyanitt. (Jankovics Marcell : Az ember tragédiája)

 

Szombaton (május 19.)lesz a hagyományos, nagy közösségi rendezvény a Kós Károly téren. Délelőtt Tied a színpad címmel a kispesti óvodák és iskolák művészeti csoportjainak bemutatói lesznek láthatók-hallhatók a színpadon. Ezzel párhuzamosan működik a Wekerlei Életfa Tere, sok új programmal. 0-99 éves korig ajánljuk vendégeinknek. Téma: SEMMIBŐL – VALAMIt; a hulladéknak szánt anyagokból is létre lehet hozni valamit!

 A Wekerlei Társaskör és a Wekerlei Kultúrház önálló sátrakkal várja látogatóit. Lesz Zöld Hajtás és Klímabarát Wekerle tanácsadás is. Idén is lesz Wekerlei Sodrófa Díj és Családi pontgyűjtő verseny. A színpadon délután egymást váltják a fellépők, főleg helyiek! Szerepelnek majd a Wekerlei Mozgásműhely hastáncosai és a fiataloknak ismét Shelb fog diszkózni. S – persze – egész nap vásárosok, mutatványosok és pónilovaglás. Ismét útjára indul a lovaskocsi egy kis helytörténeti kocsikázásra, hogy bemutassa a Wekerle titkait. Este pedig – szokásosan – a Calvados kocsmazenéje zárja a programot. S még valami varázslatos! Erről csak annyit árulunk el, hogy „tűzszobor”.

 

Vasárnap (május 20.)délelőtt a sporté a terep. Tizedik alkalommal indul útjára Wekerlei Székelykapu Futás mezőnye. Most is lesznek kiegészítő programok, de az esemény csúcsa a díjátadás lesz. Délután csendes, ámde vidám Wekerlei Piknik várja a Kós Károly téren a családokat. A zajos kavalkád helyett ezúttal pokrócokon ülve, beszélgetve lehet örülni a jó időnek és a társaságnak. Lesz majd többféle zenés és játékos program, de kézműveskedni is lehet.

A Magyar Kollégium, a Wekerlei Futóklub és a Wekerlei Társaskör Egyesület közös rendezvényére igazi wekerlei hangulattal várják a barátokat, szomszédokat, ismerősöket, ismeretleneket.

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.