2024. július 21., vasárnap, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

június
május (11)
április (26)
március
február
január (2)
· 2023
december (15)
november (7)
október (7)
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
  Error: Cannot produce JPEG file. [./images/tmp-res/kispest-info.9a7fe4ffc8ce.jpg]Error: Cannot produce JPEG file. [./images/tmp-res/kispest-info.bafe4797e54a.jpg]

WC deszkákra sem költött Kránitz, ennyit érnek az óvodások?

Főoldal>Közélet>WC deszkákra sem költött Kránitz, ennyit érnek az óvodások?
 
Írta: Szerk.
2021. február 10. 13:21
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Szülők vásároltak új wc deszkákat az egyik kispesti óvodában, mert a botrányos hangfelvételeken Mr. Negyven Százaléknak emlegetett Kránitz Krisztán alá tartozó vagyonkezelő erre nem volt hajlandó. Az indoklás elképesztően pofátlan: ekkora méretűt nem lehet kapni. Érdekes, a szülők egy internetes boltból gyorsan beszerezték az ülőkéket. Az igazgató vajon erre miért nem volt képes?

„Ez egy WC ülőke a Kránitz által fenntartott óvodából, amit egy apuka nem tudott tovább nézni, hogy ezen üljenek a gyerekek. Saját pénzén vett négy darab ülőkét és lecserélte azokat” – írta az egyik feldúlt szülő Dódity Gabriellának, Fidesz-KDNP frakcióvezetőjének. A levélből kiderül: a „wc deszka ügy” már jó ideje zajlott, amit azért nem cseréltek le, mert hogy „ilyen méretűt már nem lehet kapni”. Az apuka fogott egy mérőszalagot, lemérte a wc-ket, megrendelte egy webshopból és felszerelte az ülőkéket.

 

 

Dódity Gabriella azt gondolta, hogy ez egy évekkel ezelőtti történet, a kormánypárti képviselő saját maga is felmérte a köznevelési intézmények állapotát.

 

- Azt gondoltam, ez pár évvel ezelőtt történt, mielőtt fotós látleletet készítettem az ovikról és bölcsődékről, mert az intézmények látogatása során én magam is láttam beszögelt ablakokat, penészes falakat, és ülőke nélküli wc-t is az egyik helyen. Arra is az volt a válasz, ilyen méretűt már nem lehet kapni. De nem, ez tavaly novemberben történt – döbbent meg Dódity, aki korábban fejlesztéspolitikai tanácsnokként felhívta Gajda Péter polgármester és a baloldali városvezetés figyelmét az intézmények gyalázatos állapotára. Akkoriban elindult egy kisebb változás, de most kiderült: ez is kevés volt.

 

- Persze, Kránitz alkalmas is erre a feladatra. Hogyan lehet ennyire semmibe venni a kispesti gyerekeket? Van egy bizonyos szint, ami alá nem kellene már süllyedni – zárta sorait Dódity Gabriella.

 

Lapunk évekkel ezelőtt megírta: botrányos fotókon mutatta be a bölcsődék és óvodák nem egy helyen siralmas állapotát Dódity Gabriella fideszes fejlesztéspolitikai tanácsnok. Megbotránkoztató képeket hozott nyilvánosságra a képviselő beszögelt ablakokról, beázó csoportszobákról, penészes szekrényekről és falakról, világítótest és armatúra nélküli lámpákról, az ÁNTSZ által is többször kifogásolt állapotú konyhákról. Nem egy intézményben átadáskori, több tízéves vizesblokkok voltak, de talán a legmegdöbbentőbb a wc deszka nélküli wc-k, hetek óta nem működő fűtés, vagy a többször jelzett intézkedés nélkül maradt beázó csoportszobák voltak.

 

Ismeretes: korábban az egyik bölcsődében már fotózott a képviselőnő ülőke nélküli wc-t. A városvezetés az elmúlt években több bölcsődét és óvodát is helyrehozott, nem egy intézmény jelentős kormányzati támogatással újulhatott meg.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.