2021. október 16., szombat, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

szeptember (18)
augusztus (12)
július (18)
június (20)
május (26)
április (19)
március (9)
február (11)
január (11)
· 2020
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Wekerlei Napok

Főoldal>Kedvcsináló>Wekerlei Napok
 
Írta: Lukasik Zsófia
2011. augusztus 31. 11:53
Rovat: Kedvcsináló
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Idén 20. alkalommal rendezi meg a Wekerlei Társaskör Egyesület a Wekerlei Napokat szeptember 9. és 11. között. Ahogy eddig minden évben, idén is párhuzamosan folynak a kulturális és sportesemények.

Pénteken a kulturális programok annak a kiállításnak a megnyitásával kezdődnek, amelyen a wekerleiek által beküldött, az életüket, itteni élményeiket bemutató fényképek kapják a főszerepet.

A katolikus templomban este hét órakor különleges koncert lesz, ritkán hallható ugyanis együtt az orgona a tárogatóval, vagy a cimbalommal.

 

Szombaton délután a Kós Károly téren folytatódik a program. Négy órától kutyás frizbi bemutatót láthatnak az érdeklődők, majd öt órától a Pódium Színház szórakoztatja a gyerekeket a téren található zenepavilonban. Az előadás folyamán többször is bevonják a gyerekeket a jelmezek, díszletek készítésébe.

Fél nyolctól a Crazy Cat & The Blue Moons zenekar alapozza meg a hangulatot az utcabálhoz. Kilenc órakor tábortűz gyújtás lesz, és lebegő kívánság-lampionokat lehet a magasba engedni. Az este további részében az ünneplésé, a beszélgetésé a főszerep.

 

Vasárnap délelőtt a gyerekeké a színpad. Tíz órakor közös néptánc oktatással kezdődik a nap a Fakutya Együttessel, majd a tavalyi év során megújult Wekerlei Kultúrház állít össze ízelítőt programjaiból.

Szokás szerint lesznek helyi fellépők is. Nem sokkal déli 12 óra előtt a Wekerletelepi Szent József Kórus madrigálokat énekel, négy órától kispesti táncegyüttesek produkcióit élvezheti a közönség.

A nap hátralévő részében két együttes lesz hallható. Az egyik a különleges hangzásvilágú Keep Floyding Zenekar, este nyolc órától pedig Bartók Eszteré a színpad, aki saját akusztikus gitárkíséretével adja elő dalait.

 

A Kós Károly téren idén is lesz Szolidaritás Tere, ahol kézműves-foglalkozásokkal, programokkal, interaktív bemutatókkal várják a látogatókat. Vasárnap lesz a süteménysütő verseny, most ismét a sós süteményekkel mérhetik össze erejüket az indulók.

 

Évek óta megrendezik a szervezők a wekerlei borutat, ahová az ország legkülönbözőbb tájairól érkeznek borászok. Idén a Lenkei Pincészet (Tokaj), a Feketecseresznye Pince (Szomolya), a Planina Borház (Mohács), a Janus Pince (Villány), a Ruppert Pince (Villány), Jackfall Bormanufaktúra (Villány), a Válibor (Badacsony), Szeleshát Szőlőbirtok (Szekszárd) borait, valamint házisajtokat lehet kóstolni.

A Wekerlei Napokon most is lesz kézműves kirakodó vásár, és a mini vidámpark is.

A rendezvényt idén tűzijáték helyett múltidéző szabadtéri filmvetítéssel zárják. 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.