2021. október 19., kedd, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

szeptember (18)
augusztus (12)
július (18)
június (20)
május (26)
április (19)
március (9)
február (11)
január (11)
· 2020
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Egyirányúsíthatják az Újlaki utcát

Főoldal>Közélet>Egyirányúsíthatják az Újlaki utcát
 
Írta: Szerk.
2015. április 24. 11:18
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
A Várospolitikai, Városüzemeltetési és Rendészeti Bizottság legutóbbi ülésén tárgyalta az Újlaki utca újranyitásának lehetőségét. A bizottság az utca lezárt szakaszának egyirányúsítását tartja járható útnak. A döntés megvalósításához a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) engedélye szükséges – közölte Szathury Kolos (Fidesz-KNDP) önkormányzati képviselő.

Nehéz kérdésben kellett döntést hoznia keddi ülésén a Várospolitikai, Városüzemeltetési és Rendészeti Bizottságnak, mivel megosztó volt a wekerleiek véleménye az Újlaki utca lezárásával kapcsolatban. Az utcában lakók többsége üdvözölte, hogy tavaly év végén lezárták az utca végét, mivel sok autós a szűk Újlakin keresztül nyert egérutat a Nagykőrösi úton kialakult dugó elől. Sok wekerlei azonban bosszankodott a döntés miatt, mivel így csak a Rákóczi utcán lehet be- és kihajtani a Nagykőrösi út irányába, egy kispesti család tragédiája pedig rámutatott: érdemes felülvizsgálni a döntést.

 

– A bizottsági ülésen tagtársaimmal egyetértettünk abban, hogy megoldást jelenthet, ha az utca lezárása helyett a Botond utcától a Nagykőrösi útig egyirányúsítjuk az utcát. A szakbizottság javaslatát az önkormányzat megtervezteti és elküldi a BKK-nak is engedélyeztetésre. Amennyiben zöld utat kapunk az önkormányzat megszünteti a lezárást, és egyirányúsíthatjuk az utca utolsó szakaszát – mondta el lapunknak Szathury Kolos (Fidesz-KDNP) önkormányzati képviselő, a városüzemeltetésért felelős bizottság tagja. – Ahhoz, hogy kijelenthessük, az egyirányúsítással elértük a célunkat, 3-6 hónap szükséges. Ennyi idő kell ahhoz, hogy a közlekedők igazodni tudjanak az új forgalmi rendhez, és érdemi következtetéseket vonhassunk le, hogy van-e szükség további intézkedésekre –tette hozzá Szathury. Az egyirányúsítást követő hónapokban az önkormányzat ismét kikéri a lakók véleményét.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.