2022. augusztus 17., szerda, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

július (33)
június (41)
május (41)
április (19)
március (27)
február (54)
január (52)
· 2021
december (23)
november (24)
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Aláírásgyűjtés az Újlaki utca újranyitásáért

Főoldal>Közélet>Aláírásgyűjtés az Újlaki utca újranyitásáért
 
Írta: Szerk.
2015. április 13. 13:55
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Még a tavalyi év végén zárták le a wekerlei Újlaki utcát. A be-és kihajtás megosztotta a lakókat, egy sajnálatos haláleset pedig tovább borzolta a kedélyeket. Az önkormányzat felülvizsgálatot ígér, többen aláírásukkal sürgetik az újranyitást.

Megosztotta a wekerleieket az Újlaki utca lezárása, többen azt nehezményezik, hogy a Nagykőrösi út felé már csak egy helyen, a Rákóczi utcánál lehet kihajtani a telepről, nagy kerülővel. Egy kispesti család sajnálatos tragédiája pedig rámutatott: érdemes felülvizsgálni a döntést.

 

– Édesanyám rosszul lett, és hiába mondtuk a mentőknek, ne a Nagykőrösi út felől jöjjenek. Kerülőt kellett tenniük, és lehet, hogy nem számított az a pár perc, de ezt sajnos már soha nem tudjuk meg – mondta lapunknak az elhunyt fia, Boda János, aki a sajnálatos tragédia után aláírásgyűjtésbe kezdett, hogy ilyen ne fordulhasson elő újra. Elmondása szerint egész Wekerlén sokan tiltakoznak a lezárás ellen, különösen a Zalaegerszeg és a Rákóczi utcában élőket zavarja a megnövekedett forgalom. Eddig csaknem nyolcszázan támogatták az utca újranyitását, az aláírt íveket átadta az önkormányzatnak. A Vagyongazdálkodási és Városüzemeltetési Iroda vezetője, Patek Gábor – Gajda korábbi kabinetvezetője és kampányfőnöke – tájékoztatása szerint az áprilisi ülésen tárgyalja a kérdést a szakbizottság.

 

Az Újlaki utca lezárásáról még tavaly döntött az önkormányzat szakbizottsága, a kérdést a polgármester nem vitte a testület elé. Az utca lezárására a Budapesti Közlekedési Központ megadta a hozzájárulást, de a szakvéleményben megfogalmazták, hogy a lezárás hátrányosan érintheti a Rákóczi utcát, ahol megnőhet így a forgalom. A szakvéleményben egyúttal azt is meghatározták, hogy a lezárást és annak hatásait fél év múlva felül kell vizsgálni. Az önkormányzat decemberi közmeghallgatásán a kérdés mielőbbi felülvizsgálatát ígérte a városvezetés.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.