2021. február 26., péntek, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

január (11)
· 2020
december (11)
november (6)
október (5)
szeptember (9)
augusztus (8)
július (13)
június (18)
május (17)
 Friss kommentekTwitter
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
2019. október 03. 15:41
István Na erre mondják, hogy kormányközeli mutyi! Kispest költségvetésének jelentős része került, DK-MSzP-Együtt-Párbeszéd-Momentum nevű ...
Jól járnak az MSZP-közeli cégek Kispesten
2019. október 01. 22:42
István Kezdenek kihullani a csontvázak a szekrényből. Kíváncsi lennék az aszfoltozási ügyben ki kinek mennyiért, és hogyan......?
Több millió forint tűnt el az Almavirág tér felújítása során?
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Elfogadták a Sargentini-jelentést

Főoldal>Közélet>Elfogadták a Sargentini-jelentést
 
Írta: Szerk.
2018. szeptember 12. 13:30
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Elfogadta az Európai Parlament az Orbán Viktor szerint 37 súlyos ténybeli tévedést tartalmazó Sargentini-jelentést. A miniszterelnök úgy fogalmazott, hogy ezzel állnak bosszút, mert a magyarok kiállnak a tömeges bevándorlás ellen.

Megszavazta az Európai Parlament mai strasbourgi plenáris ülésén a Magyarországot elítélő Sargentini-jelentést, 448 igen, 197 nem szavazat és 48 tartózkodás mellett. A holland zöld baloldali Judith Sargentini Magyarországról szóló jelentése szerint hazánk „szisztematikusan megsérti az Európai Unió alapértékeit”, ezért az uniós szerződés 7. cikkelye szerinti eljárás megindítását szorgalmazza, amely végső soron akár Magyarország szavazati jogának megvonásához és egyéb szankciókhoz is vezethet.

 

Magyarország nem enged a zsarolásnak

„Visszautasítom, hogy a bevándorlásparti erők fenyegessék, zsarolják, rágalmazzák Magyarországot és a magyar embereket” – mondta a Sargentini-jelentés keddi strasbourgi vitájában Orbán Viktor miniszterelnök. Azért ítélik el Magyarországot, mert a magyar emberek úgy döntöttek, "nem leszünk bevándorlóország" – tette hozzá.

 

 

"Mi megvédjük a határainkat, és csak mi fogjuk eldönteni, kikkel élünk együtt. Kerítést építettünk és megállítottuk az illegális migránsok százezreit. Megvédtük Magyarországot, és megvédtük Európát" - jelentette ki, hiszen minden nemzetnek és tagállamnak joga, hogy eldöntse, miképpen rendezi be saját életét a saját országában.

 

A kormányfő leszögezte: "Magyarország nem enged a zsarolásnak. Magyarország védeni fogja a határait, megállítja az illegális migrációt és védeni fogja a jogait. Ha kell, Önökkel szemben is". Azt mondta, a Sargentini-jelentés nem adja meg a tiszteletet a magyar embereknek, kettős mércét alkalmaz, visszaél a hatalommal, hatásköröket lép túl, az elfogadás módja pedig sérti az Európai Uniót létrehozó alapítószerződést.

 

A Sargentini-jelentést olyanok írták, akik alapvető tényekkel sincsenek tisztában. A 37 súlyos ténybeli tévedést tartalmazó jelentés bevallja, hogy elmulasztottak hivatalos delegációt küldeni Magyarországra - hívta fel a figyelmet és bemutatta azt a minden EP-képviselőnek megküldött dokumentumot, amely tételesen cáfolja a jelentés tévedéseit és hamis megállapításait.

 

A baloldali képviselők Magyarország ellen szavaztak

A Párbeszéd parlamenti frakciójába átülő MSZP-s Burány Sándor párttársa, Ujhelyi István hazugsággal vádolta Orbán Viktort, és azzal, hogy kettéosztotta a magyar társadalmat, "mérget dobott közös ivókutunkba", ezért igennel szavaz a Magyarországot elítélő jelentésre.

 

A Gyurcsány-párt (Demokratikus Koalíció) EP-képviselője, Niedermüller Péter szerint nincs szó hazánk megbüntetéséről vagy meghurcolásáról, de ő is támogatja a jelentést.

 

A hazájuk ellen szavazó magyarokról

"A saját hazájuk ellen szavazó" magyarokkal az a baj, hogy "jobban gyűlölnek engem, mint amennyire szeretik a hazájukat" – mondta a miniszterelnök. Orbán Viktor kijelentette: "aki pedig azt állítja, hogy a jelentés nem Magyarországot ítéli el, olvassa el a címét. Itt nem a magyar kormányt akarják elítélni, hanem Magyarországot."

 

A Sargentini-jelentésről és annak hátteréről szóló cikkünket erre a linkre kattintva olvashatja el.

 

Forrás: MTI

Főkép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.