2024. július 21., vasárnap, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

június
május (11)
április (26)
március
február
január (2)
· 2023
december (15)
november (7)
október (7)
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Folytatódnak a béremelések az egészségügyben

Főoldal>Közérdekű>Folytatódnak a béremelések az egészségügyben
 
Írta: Szerk.
2018. november 29. 15:36
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Újabb béremeléseket valósít meg a kormány az egészségügyben: 2022-re 72 százalékkal emelik meg az egészségügyi közalkalmazottak, védőnők és felsőfokú végzettséggel nem rendelkező dolgozók bérét.

Négy év alatt 72 százalékkal emelik az egészségügyi közalkalmazottak, védőnők és a nem felsőfokú végzettséggel rendelkezők bérét – jelentette be Kásler Miklós. Az emberi erőforrások minisztere elmondta, 2019 júliusától 8, 2020 januárjában 14, majd az év novemberében ismét 20 százalékkal emelkedik a bérük, 2021-ben pedig újabb 30 százalékkal.  A béremelésre jövőre 14,1 milliárd, 2020-ban 79,4 milliárd forint áll majd rendelkezésre.

 

A kormány arról is döntött, hogy 55 milliárd forinttal konszolidálják a kórházakat és kifizetik az adósságok egy részét is.

 

Jelentős béremelések valósultak meg eddig is

Az elmúlt években az egészségügyi szakdolgozók és a mentősök bérét is emelte a kormány. Egyes területekről pedig elmondható, hogy több éve folyamatosan emelkednek a bérek. Míg 2010 elején, az akkori átlagkereset alig haladta meg a 206 ezer forintot, addig idén januárban már a 310 ezer forintot is átlépte.

 

Forrás: MTI
Főkép: Life.hu

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.