2023. május 29., hétfő, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

április
március (14)
február (26)
január (26)
· 2022
december (16)
november (31)
október (38)
szeptember (50)
augusztus (20)
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Nyolcadik éve emelkednek a fizetések

Főoldal>Közérdekű>Nyolcadik éve emelkednek a fizetések
 
Írta: Szerk.
2018. március 29. 08:08
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Fizetésének több mint kétszeresét kaphatja kézhez ma egy háromgyermekes család – a családi pótlékot is beleszámítva – 2010-hez képest. De nem csak a gyermekesek jártak jól!

A kormány családpolitikájának, valamint a bérek felzárkóztatásának köszönhetően egyre jobban nőnek a keresetek Magyarországon, a minimálbér emelésének köszönhetően idén is várhatóan tíz százalékkal. A baloldali kormányok idején, 2010 előtt a keresetek csökkentek, ám a kormányváltás után emelkedőben vannak a bérek.

Míg 2010 elején, az akkori átlagkereset alig haladta meg a 206 ezer forintot, addig most januárban már átlépte a 310 ezer forintot. Ugyan mindezeknek a családok a legnagyobb haszonélvezői, de az egyedülállók keresete is nőtt: 135 ezerről 207 ezer forintra.

 

 

A három vagy többgyermekes családok bruttó 310 ezer forintos bérük szinte egészét, 305 ezret vihetnek haza, amihez ugye még pluszba hozzájárul a havi családi pótlék összege is, - 48 ezer forint -, így tulajdonképpen két és félszeresével több lehet a fizetésük.

 

Összességében elmondható, hogy a kormány bér- és családpolitikájának kedvezményezettjei a legalább egy gyermeket nevelők, ugyanakkor nem járnak rosszabbul az új adórendszer miatt­ azok sem, akiknek nincs gyermekük.

 

A nettó keresetek mind magasabbak lettek, 2010-hez képest átlagosan 53-55 százalékkal. Ám az sem elhanyagolható, hogy 2010 óta közel 700 ezer embernek sikerült munkába állnia, a munkanélküliség soha nem mért mélységbe süllyedt.

 

 

(Forrás: kormany.hu, KSH, Főfotó: boon.hu)

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.