2019. május 22., szerda, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

április (25)
március (34)
február (33)
január (42)
· 2018
december (34)
november (50)
október (66)
szeptember (25)
augusztus (34)
 Friss kommentekTwitter
2019. május 03. 15:34
István Az alábbi levelet küldtem e- mailen Gajda Péternek Gajda Péter Kispest Polgármestere Tisztelt Polgármester Úr! 2019 április ...
A kereskedők nem hagyják annyiban, hogy nem nyithattak ki nagypénteken
2018. március 07. 19:13
Zsoka Nagyon köszönöm jól jött.
Újabb rezsitámogatás!
2018. március 05. 20:41
János Egy irás egy kicsit más szemszögből: Néhány napja még Dódity Gabriella, az önkormányzat Fidesz frakciójának vezetője, a város fejl ...
Bútorokkal segítették új lakásában a szívbeteg fiút
2017. július 22. 14:46
Vilmos Örülök a külső medencének. Gajda elvtárs akkor még csattogó lepkét kergetett , mikor már tégla jegyet kellett befizetni , mikor épült ...
Megújultak a fővárosi strandfürdők
2017. január 19. 17:17
János Ez a történet nem csak a mostani várásvezetés sara. Akkor kezdődött amikor Tímár Béla ( fidesz ) eladta a mozit. Ezzel kapcsolatban ...
Új tulajdonosa van az Ady Mozinak
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Nyolcadik éve emelkednek a fizetések

Főoldal>Közérdekű>Nyolcadik éve emelkednek a fizetések
 
Írta: Szerk.
2018. március 29. 08:08
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Fizetésének több mint kétszeresét kaphatja kézhez ma egy háromgyermekes család – a családi pótlékot is beleszámítva – 2010-hez képest. De nem csak a gyermekesek jártak jól!

A kormány családpolitikájának, valamint a bérek felzárkóztatásának köszönhetően egyre jobban nőnek a keresetek Magyarországon, a minimálbér emelésének köszönhetően idén is várhatóan tíz százalékkal. A baloldali kormányok idején, 2010 előtt a keresetek csökkentek, ám a kormányváltás után emelkedőben vannak a bérek.

Míg 2010 elején, az akkori átlagkereset alig haladta meg a 206 ezer forintot, addig most januárban már átlépte a 310 ezer forintot. Ugyan mindezeknek a családok a legnagyobb haszonélvezői, de az egyedülállók keresete is nőtt: 135 ezerről 207 ezer forintra.

 

 

A három vagy többgyermekes családok bruttó 310 ezer forintos bérük szinte egészét, 305 ezret vihetnek haza, amihez ugye még pluszba hozzájárul a havi családi pótlék összege is, - 48 ezer forint -, így tulajdonképpen két és félszeresével több lehet a fizetésük.

 

Összességében elmondható, hogy a kormány bér- és családpolitikájának kedvezményezettjei a legalább egy gyermeket nevelők, ugyanakkor nem járnak rosszabbul az új adórendszer miatt­ azok sem, akiknek nincs gyermekük.

 

A nettó keresetek mind magasabbak lettek, 2010-hez képest átlagosan 53-55 százalékkal. Ám az sem elhanyagolható, hogy 2010 óta közel 700 ezer embernek sikerült munkába állnia, a munkanélküliség soha nem mért mélységbe süllyedt.

 

 

(Forrás: kormany.hu, KSH, Főfotó: boon.hu)

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.