2024. július 12., péntek, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

június
május (11)
április (26)
március
február
január (2)
· 2023
december (15)
november (7)
október (7)
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Újabb többlépcsős béremelés az egészségügyben

Főoldal>Közérdekű>Újabb többlépcsős béremelés az egészségügyben
 
Írta: Szerk.
2019. február 19. 14:05
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Jelentős további emelésekkel folytatódik az egészségügyi szakdolgozók, köztük az ápolók bérfejlesztése: 2022-re több lépcsőben újabb 72 százalékkal emelkedik, így az egészségügyi szakdolgozók 2022-ben átlagosan 163 százalékkal fognak többet keresni, mint 2016-ban, az ágazati béremelések kezdetekor.

Újabb 72 százalékkal emelkedik az ápolók bére 2022-ig, mivel a kormány megkezdte az egészségügyi szakdolgozók további béremelésének előkészítését is: az eredetileg 2019 novemberére tervezett 8 százalékos béremelést előrehozzák idén júliusra. Ezután 2020 januárjától további 14, novemberben 20, végül 2022 januárjától újabb 30 százalékos béremelés lesz. Mindez 83 ezer egészségügyi szakdolgozót, köztük ápolót, szakápolót, diplomás ápolót érint.

 

Az egészségügyi szakdolgozók béremelése 2016-ban kezdődött, akkor 26,5 százalékos béremelés történt, amit 2017-ben 12, 2018-ban pedig újabb 8 százalékos béremelés követett, amelyet november helyett már februárban megkaptak a dolgozók. 2022-re átlagosan 163 százalékkal emelkedik az egészségügyi szakdolgozók bére, ami azt jelenti, hogy 2022-ben több mint két és félszeresét fogják keresni, mint 2016-ban.

 

Az egészségügyi dolgozók anyagi megbecsülése mellett a kormány 2010-es megalakulása óta óriási eredményeket ért el úgy általában az egészségügy fejlesztésében is, hiszen 500 milliárd forintos forrásból már megújult a vidéki intézményi hálózat: felújítottak kórházakat, rendelőintézeteket és mentőállomásokat, utóbbiakból újakat is építettek.

 

A főváros és Pest megye intézményhálózatának felújítására jelenleg is zajlik a 700 milliárdos, kizárólag hazai forrásból finanszírozott Egészséges Budapest Program (EBP), amely keretében Budapesten 4 centrumkórház épül, és megújulnak a fővárosi, valamint Pest megyei társkórházak, rendelőintézetek is. A program részeként – a tervek szerint 2022-re – Európában egyedülálló gyermekgyógyászati központtá alakítják a Heim Pál Gyermekkórházat. Az EBP részeként épül a kispestiek egészségügyi ellátásának színvonalát jelentősen javító, a Szent István és a Szent László kórházak összevonásával létrejövő Dél-pesti Centrumkórház is.

 

Emellett a kormány novemberben döntött úgy, hogy átvállalja a kórházak teljes adósságát, továbbá megemelte az egészségügyi kasszát, és újabb egészségügyi béremelésről is döntött.

 

Feruár 19., a Magyar Ápolók Napja

Az Országgyűlés 2014-ben nyilvánította a február 19-ét, a hősies, önfeláldozó és emberséges Kossuth Zsuzsanna, az első országos főápoló születésnapját a Magyar Ápolók Napjává. Kossuth Lajos legkisebb húga 1849. április 6-án vette át a tábori kórházak ápolás felügyeletét, irányításával pontosan meghatározták a szükséges kórházi felszereléseket, biztosították a gyógyszer és kötszer ellátást, általános érvényű rendszabályokat fogalmaztak meg és betanították az önkénteseket.

 

Főkép: Magyar Idők

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.