2019. október 18., péntek, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

szeptember (23)
augusztus (14)
július (30)
június (33)
május (33)
április (25)
március (34)
február (33)
január (42)
· 2018
 Friss kommentekTwitter
2019. október 03. 15:41
István Na erre mondják, hogy kormányközeli mutyi! Kispest költségvetésének jelentős része került, DK-MSzP-Együtt-Párbeszéd-Momentum nevű ...
Jól járnak az MSZP-közeli cégek Kispesten
2019. október 01. 22:42
István Kezdenek kihullani a csontvázak a szekrényből. Kíváncsi lennék az aszfoltozási ügyben ki kinek mennyiért, és hogyan......?
Több millió forint tűnt el az Almavirág tér felújítása során?
2019. október 01. 22:28
István Érdeklődve olvasom Gajda Péter nyilatkozatait, hogy a Kossuth téri piac azért van ilyen állapotban, mert az ott működő vállalkozók ...
Kampány van: terveket ígérnek Gajdáék a Kossuth téri piacra
2019. május 03. 15:34
István Az alábbi levelet küldtem e- mailen Gajda Péternek Gajda Péter Kispest Polgármestere Tisztelt Polgármester Úr! 2019 április ...
A kereskedők nem hagyják annyiban, hogy nem nyithattak ki nagypénteken
2018. március 07. 19:13
Zsoka Nagyon köszönöm jól jött.
Újabb rezsitámogatás!
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Újabb többlépcsős béremelés az egészségügyben

Főoldal>Közérdekű>Újabb többlépcsős béremelés az egészségügyben
 
Írta: Szerk.
2019. február 19. 14:05
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Jelentős további emelésekkel folytatódik az egészségügyi szakdolgozók, köztük az ápolók bérfejlesztése: 2022-re több lépcsőben újabb 72 százalékkal emelkedik, így az egészségügyi szakdolgozók 2022-ben átlagosan 163 százalékkal fognak többet keresni, mint 2016-ban, az ágazati béremelések kezdetekor.

Újabb 72 százalékkal emelkedik az ápolók bére 2022-ig, mivel a kormány megkezdte az egészségügyi szakdolgozók további béremelésének előkészítését is: az eredetileg 2019 novemberére tervezett 8 százalékos béremelést előrehozzák idén júliusra. Ezután 2020 januárjától további 14, novemberben 20, végül 2022 januárjától újabb 30 százalékos béremelés lesz. Mindez 83 ezer egészségügyi szakdolgozót, köztük ápolót, szakápolót, diplomás ápolót érint.

 

Az egészségügyi szakdolgozók béremelése 2016-ban kezdődött, akkor 26,5 százalékos béremelés történt, amit 2017-ben 12, 2018-ban pedig újabb 8 százalékos béremelés követett, amelyet november helyett már februárban megkaptak a dolgozók. 2022-re átlagosan 163 százalékkal emelkedik az egészségügyi szakdolgozók bére, ami azt jelenti, hogy 2022-ben több mint két és félszeresét fogják keresni, mint 2016-ban.

 

Az egészségügyi dolgozók anyagi megbecsülése mellett a kormány 2010-es megalakulása óta óriási eredményeket ért el úgy általában az egészségügy fejlesztésében is, hiszen 500 milliárd forintos forrásból már megújult a vidéki intézményi hálózat: felújítottak kórházakat, rendelőintézeteket és mentőállomásokat, utóbbiakból újakat is építettek.

 

A főváros és Pest megye intézményhálózatának felújítására jelenleg is zajlik a 700 milliárdos, kizárólag hazai forrásból finanszírozott Egészséges Budapest Program (EBP), amely keretében Budapesten 4 centrumkórház épül, és megújulnak a fővárosi, valamint Pest megyei társkórházak, rendelőintézetek is. A program részeként – a tervek szerint 2022-re – Európában egyedülálló gyermekgyógyászati központtá alakítják a Heim Pál Gyermekkórházat. Az EBP részeként épül a kispestiek egészségügyi ellátásának színvonalát jelentősen javító, a Szent István és a Szent László kórházak összevonásával létrejövő Dél-pesti Centrumkórház is.

 

Emellett a kormány novemberben döntött úgy, hogy átvállalja a kórházak teljes adósságát, továbbá megemelte az egészségügyi kasszát, és újabb egészségügyi béremelésről is döntött.

 

Feruár 19., a Magyar Ápolók Napja

Az Országgyűlés 2014-ben nyilvánította a február 19-ét, a hősies, önfeláldozó és emberséges Kossuth Zsuzsanna, az első országos főápoló születésnapját a Magyar Ápolók Napjává. Kossuth Lajos legkisebb húga 1849. április 6-án vette át a tábori kórházak ápolás felügyeletét, irányításával pontosan meghatározták a szükséges kórházi felszereléseket, biztosították a gyógyszer és kötszer ellátást, általános érvényű rendszabályokat fogalmaztak meg és betanították az önkénteseket.

 

Főkép: Magyar Idők

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.