2023. szeptember 30., szombat, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

augusztus
július
június
május
április
március (14)
február (26)
január (26)
· 2022
december (16)
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

A Jobbik kérjen bocsánatot a nyugdíjasoktól!

Főoldal>Közélet>A Jobbik kérjen bocsánatot a nyugdíjasoktól!
 
Írta: Szerk.
2017. szeptember 04. 12:31
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Bocsánatkérésre szólították fel Lázár Tamást, a Jobbik helyi elnökét Kispesten a Fidesz választókerületi elnökei. Földesi Gyula és dr. György István sajtótájékoztatójukon hangsúlyozták, hogy immár több mint egy hónapja, hogy Vona Gábor, a Jobbik elnöke tűrhetetlen és elfogadhatatlan stílusban sértegette az időskorú embereket, de bocsánatkérés azóta sem érkezett.

Vona Gábornak, a Jobbik elnökének egy Facebookon tett bejegyzésével sikerült hárommillió időskorút megsértenie és az önbecsülésükbe gázolnia. A Jobbik elnöke azokat az időseket sértegette, akik a háború után a két kezükkel építették vissza Magyarországot. Vona Gábor azt mondta a magyar nyugdíjasok egy jelentős részéről, hogy; „szájukból a szennyvíz folyik”, a „szemeikben gyűlölet lobog” a „bácsikák és nénikék magukból kivetkőzve ugranak egymásnak, vért akarnak ontani remegő kezeikkel” vagy éppen „ordibálnak trágárul és hörgik fel a 20. század minden traumáját”!

 

Földesi Gyula, a Fidesz pesterzsébeti és kispesti választókerületi elnöke elmondta, hogy a saját nagymamáját is megbotránkoztatta - aki idén ünnepelte 80. születésnapját -, hogy egy országgyűlés képviselő, mint Vona Gábor ilyen sértő és megalázó gondolatokkal sértegessen embereket.

 

- Ez tűrhetetlen és elfogadhatatlan! Vona Gábornak azonnal vissza kellene vonnia ezeket a szavakat és bocsánatot kellene kérnie azoktól, akiket megsértett: a magyar nyugdíjasoktól! Felszólítjuk Lázár Tamást, a Jobbik helyi elnökét, hogy Vona Gábor helyett legalább ő kérjen bocsánatot a magyar nyugdíjasoktól – jelentette ki Földesi Gyula, a Fidesz pesterzsébeti és kispesti választókerületi elnöke dr. György Istvánnal, a kormánypárt kőbányai és kispesti választókerületi elnökévelközösen tartott sajtótájékoztatóján.

 

Egy hónappal ezelőtt a Fidesz és több nyugdíjas szervezet (Idősek Tanácsa, Nyugdíjasok Szociális Fóruma)már  felszólította Vona Gábort és a Jobbikot, hogy kérjenek bocsánatot a nyugdíjasoktól!

A szervezetek egy hónapja vártak erre a bocsánatkérésre, azonban nem várnak tovább Vona Gáborra. Az a véleményük, hogy tájékoztatni kell az embereket arról, mi hangzott el, miket mondott a Jobbik elnöke. Ezért ezekben a napokban telefonon és e-mailben keresik meg azokat, akik írásban felhatalmazták a pártot a kapcsolattartásra, hogy informálják a nyugdíjasokat, miket mondott a Jobbik elnöke.

 

– Vona Gábor nyilatkozatainak köszönhetően bepillantást nyerhettünk abba, hogy a Jobbik elnöke valójában hogyan beszél és gondolkodik a nyugdíjasokról. Gúnyolódik a remegő kezükön, bevásárlókocsijukon, fejükre olvassa az öregedést, a 20. század gyötrelmeit és veszteségeit, és azt is, hogy véleményük van a világról. Tudjuk, hogy a Jobbik elnöke bármit megtenne a pénzért és a hatalomért, de ettől még egyetlen társadalmi csoportot sem minősíthet ilyen szavakkal. Vona Gábor egy olyan korosztályt sérteget, amely évtizedekig hátán vitte ezt az országot. Semmilyen politikai véleménykülönbség nem adhat alapot a Jobbik botrányos álláspontjára – hívta fel a figyelmet dr. György István.

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.