2024. június 20., csütörtök, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

május (11)
április (26)
március
február
január (2)
· 2023
december (15)
november (7)
október (7)
szeptember (6)
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

A jobboldal javaslatát valósítja meg a városvezetés

Főoldal>Kölyök>A jobboldal javaslatát valósítja meg a városvezetés
 
Írta: Szerk.
2020. augusztus 13. 11:45
Rovat: Kölyök
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Azzal az indokkal szavazta le két éve a baloldali városvezetés, hogy Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP) javaslatára épüljenek ovi-sport pályák minél több kispesti óvodában, hogy nincs rá pénz. A jobboldal 10 millió forintot szeretett volna elkülöníteni a 2019-es költségvetésből erre a célra, amikor 145 millió volt az általános tartalék, és 205 millióra rúgtak a baloldal kommunikációs kiadásai. Most azonban – nem először – saját ötletként állt elő a baloldali városvezetés a Gyöngykagyló és a Napraforgó óvodákban építendő sportpályákkal kapcsolatban.

Két évvel ezelőtt, 2018-ban kezdeményezte először Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP) önkormányzati képviselő, akkori fejlesztéspolitikai tanácsnok, hogy a lehető legtöbb kispesti óvodában létesüljenek multifunkciós ovi-sport pályák. Ennek érdekében egyeztetett Molnár Andreával, az Ovi-Sport Közhasznú Alapítvány elnökével is. De hiába javasolta a pályák építéséhez 10 millió forint elkülönítését a Fidesz-KDNP, a baloldali városvezetés lesöpörte az asztalról, mondván „nincs rá pénz”. Csak összevetésképpen: 2019-ben 145 millió forint volt a kerületi költségvetésben az általános tartalék, s ugyanebben az évben legalább 205 millió forint volt a baloldali városvezetés kommunikációs büdzséje.

 

A képen a következők lehetnek: 1 személy, mosolyog

 

Most azonban, két év elteltével, a baloldali városvezetés mintha úgy tenne, saját ötlettel állt elő a Gyöngykagyló és a Napraforgó óvodákban létesülendő ovi-sport pályákkal kapcsolatban.

 

Nem érhető el leírás a fényképhez.

 

– Nagyon örülök, hogy két évvel ezelőtt felhívtam a városvezetés figyelmét az ovisport pályákra, amelynek telepítését előzetes igényfelmérésem alapján valamennyi óvodavezető támogatta. Annak viszont nem örülök, hogy két évet kellett várni arra, hogy a városvezetés is fontosnak tartsa mindezt – írta közösségi oldalán Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP) önkormányzati képviselő.

 

Nem érhető el leírás a fényképhez.

 

Az Ovi-Foci, Ovi-Sport Program több sportág világszerte sikerrel alkalmazott kispályás rendszeréhez hasonlóan lehetővé teszi, hogy már a 3-6 éves korosztály is intézményesített keretek közt, játékos formában ismerkedhessen meg a sportokkal. Az Ovi-Sport Közhasznú Alapítványt a legendás aranycsapat egykori tagja, Buzánszky Jenő alapította, akkor még Ovi-Foci néven. Az alapítvány célja, hogy országszerte, illetve a határokon túli magyarlakta településeken a közszféra támogatásával és magántőke bevonásával biztosított legyen a program elindítása. Célja, hogy az óvónőket egy külön oktatás keretén belül felkészítsék arra, hogy szakszerűen, ugyanakkor játékos formában oktathassák ezeket a sportágakat a legkisebbeknek. A 6x12 méteres, multifunkcionális pályákon biztosíthatják a gyermekek számára elengedhetetlen napi mozgást labdarúgással, röplabdával és kézilabdával. A pályákat egyébként alkalmassá lehet tenni tenisz vagy tollaslabda oktatásra is, de akár atlétikai kör is kialakítható körülöttük. A szomszédos Kőbányán például már minden óvodában található ilyen pálya, de országszerte is egyre több helyen használhatják az óvodások.

 

Nem ez volt az első eset, hogy a baloldali városvezetés leszavazta a Fidesz-KDNP kezdeményezését, majd ugyanazt később, saját ötletnek láttatva megvalósítja:

 

– De veszítettek már a kardiológiai ultrahang vizsgálatra váró kerületiek is, hiszen amikor a Fidesz-KDNP frakció javasolta, hogy vegyük meg a tízmilliós gépet, nemmel szavazott a baloldal, majd vártak fél évet, és megvették és át is adták. Akkor sem törődtek azzal, hány kispestinek segíthetett volna abban a fél évben az orvosi eszköz – emlékeztetett Dódity Gabriella. – Arra azért kíváncsi vagyok, a baloldalnak valaha fontosabb lesz-e Kispest, mint az, hogy a Fidesz-KDNP-vel hadakozzon tette hozzá.

 

Fotó: Facebook, archív

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.