2024. június 20., csütörtök, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

május (11)
április (26)
március
február
január (2)
· 2023
december (15)
november (7)
október (7)
szeptember (6)
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

A soha fel nem épült Stefánia-ház

Főoldal>Közérdekű>A soha fel nem épült Stefánia-ház
 
Írta: Szerk.
2024. április 29. 10:33
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Bár vészes fogyásnak indultak az elmúlt években az önkormányzat tulajdonában álló üres telkek – köszönhetően az értékesítésüknek, majd az utána rájuk épített társasházaknak –, azért találunk még olyan, már szintén eladott, ugyanakkor hosszú évek óta elhagyatott, jobb sorsra érdemes, hasznosításra váró területeket, amelyek akár a kispestiek javát is szolgálhatnák.

Ez utóbbiban azonban egyre kevésbé reménykedhetünk, gondoljunk csak a KÖKI melletti területre, amelyre Gajda Péter még 2006-ban ígért sportcsarnokot, ma pedig már a sokadik emeletét húzzák fel az oda épülő legújabb kispesti társasháznak.

 

Mindenesetre legalább olyan régóta, mint az imént említett telek, áll üresen a Kossuth téren az a terület, ahová még 2004. február 5-én tette le az oda tervezett Stefánia-ház alapkövét Burány Sándor, Kispest akkori MSZP-s képviselője. Akkor azt mondta: „Nem mindegy, hogy néz ki egy telek”, ezt azonban feltehetően maga sem gondolta komolyan, hiszen azóta eltelt 2 évtized, a terület pedig volt már halas tó, jégpálya és parlagfűtenyészet is, palota azonban sosem, és valószínűleg nem is lesz.

 

A Kossuth téren jelenleg egy olyan park áll, amelyet ugyan az önkormányzat temettetett be először sóderral, majd zöldített több millió forintért, a kispestiek mégsem tudják használni, ugyanis magánterület.

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.