2024. július 12., péntek, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

június
május (11)
április (26)
március
február
január (2)
· 2023
december (15)
november (7)
október (7)
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Arató Gergely, a „hűség” mintaképe

Főoldal>Közélet>Arató Gergely, a „hűség” mintaképe
 
Írta: Szerk.
2022. április 01. 15:03
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Gyurcsány Ferenc feltétel nélküli követése fontosabb Kispest baloldali országgyűlési képviselőjelöltjének, a DK-s Arató Gergelynek, mint a helyiek problémái. Nem véletlen, hogy 2006-tól kezdve folyamatosan a lakosságot megszorító intézkedések mellett kampányolt, és szép sorjában meg is szavazta azokat.

A budapesti 9-es választókerületben a 2018-as parlamenti választáson az MSZP jelöltje, Burány Sándor szerzett mandátumot, akit azonban a baloldal le - cserélt, és helyette azt az Arató Gergelyt indítja, aki rég elszakadt Kőbányától, Kispesttel pedig lényegében soha nem volt kapcsolata, ellenben 2010 előtt hűségesen megszavazott minden megszorító intézkedést. A baloldali jelöltet egyetlen szóval is könnyű jellemezni, hiszen a „hűség” mintaképének számít. Ám ez az elkötelezettség nem Kispesthez köti, hanem Gyurcsány Ferenchez, akit feltétel nélkül követ, s ennek köszönhetően busás jövedelemre tehet szert. 2021-ben csupán a parlamenti tiszteletdíja 2.058.360 forint volt.

 

A politikai pályafutását Kőbányán indító Arató Gergely 2004-ig a Zrínyi Miklós Gimnázium tanára volt, ám amióta 2006-ban parlamenti mandátumhoz jutott, lényegében hátat is fordított a kerületnek, és az országos politizálás kötötte le. 2006-tól kezdve folyamatosan a lakosságot megszorító intézkedések mellett kampányolt, és szép sorjában meg is szavazta őket:

 

az orvosok és az ápolók 13. havi bérének elvételét

tandíj-fejlesztési részhozzájárulást (2006.07.24.)

a fizetős egészségügyet (2007.12.17.)

a 13. havi nyugdíj elvételét, a kor - határ emelését (2009.05.11.)

öt százalékpontos áfaemelést (2009.05.11.)

a GYES 2 évre csökkentését (2009.06.29.)

az Ingatlanadót 30 millió forint felett (2009.06.29.)

 

Amikor Gyurcsány Ferenc kilépett a szocialista pártból, Arató hezitálás nélkül követte a DK-ba. A járvány ide - jén Gyurcsányt követve 2021 januárjában a keleti vakcinák ellen hergelt, néhány nappal később pedig aláírta a keleti vakcinák elleni parlamenti határozati javaslatot. Holott a nemzetközi tapasztalatok utóbb igazolták, hogy a keleti vakcinák is hatékonyak. Amíg korábban még pereskedett is azért, hogy a Jobbikot szélsőjobbos neofasiszta pártnak nevezhesse, addig a Jobbik alelnökének, Z. Kárpát Dánielnek márciusban napvilágra került náci karlendítésében ma már nem lát kivetnivalót. Bizonyára egyetért Márki-Zay Péter azon kijelentésével is, miszerint a baloldali összefogás a kommunistákat és a fasisztákat külön-külön is képviseli.

 

Az sem aggasztja, hogy a baloldali kormányfőjelölt, Márki-Zay Péter fegyvereket és katonákat küldene Ukrajnába, ezzel akár a háborúba is belesodorva Magyarországot, és közvetlen veszélynek kitéve a kárpátaljai magyarokat. Mindennek tükrében nem is csoda, hogy a Gyálon egy 168 négyzetméteres családi házban élő, és ott vállalkozást működtető Aratónak az sem jelent majd problémát, hogy április 3-án Kispesttől távol, a lakhelyén Gyálon szavaz majd a nemrég verekedésbe keveredett baloldali jelöltre.

 

Fotó: MTI

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.