2024. július 12., péntek, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

június
május (11)
április (26)
március
február
január (2)
· 2023
december (15)
november (7)
október (7)
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Felújítás helyett új reklámtáblák a piacon?

Főoldal>Közélet>Felújítás helyett új reklámtáblák a piacon?
 
Írta: Szerk.
2017. június 13. 10:33
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Úgy tűnik, az üzletház arculata fontosabb Gajda Péter (MSZP) polgármesternek, mint a kereskedők kérései, hiszen a Kossuth téri piac üzletház arculatának és reklámtábláinak egységesítésével foglalkozik, miközben a piacon bőven akad tennivaló. A zöldséges sor terveit is újra kell gondolni, mert az elkészült terveken pont arra nem érkezett megoldás, ami a legfontosabb lett volna: fedelet biztosítani a vásárlók feje fölé.

Ellentétes álláspont alakult ki a Kossuth téri piacosok és Gajda Péter (MSZP) polgármester között, amikor hosszas levelezés, egyeztetés után végre tárgyalóasztalhoz ültek Kispest központi piacának ügyében. A megbeszélésen kiderült: a felek elbeszélnek egymás mellett, Gajda inkább az üzletház arculatával és a reklámtáblák egységesítésével foglalkozik, miközben a piacosok a vásártér és a pavilonok rendbetételét szorgalmaznák. A piacosok azt is felvetették az egyeztetésen, az önkormányzatnak inkább a saját tulajdonában álló kőépületeket kellene először rendbe hozatnia, mintegy példát mutatva ezzel. A mostani megbeszélésen a zöldséges sor felújításáról esett szó, ám a tárgyaláson a piacosok egyértelművé tették, hogy a korábban meghirdetett hallgatói ötletpályázatok győztes tervei egyáltalán nem alkalmasak a probléma megoldására. Egyik tervben sem szerepelt ugyanis a zöldséges sor teljes lefedése, miközben eső idején némi túlzással csak esernyővel és gumicsizmában lehet vásárolni a Kossuth téri piacon. A kereskedők megjegyezték a polgármesternek, hogy a hallgatókat kiküldhette volna a piacra, mielőtt tervet készítenek, hogy a gyakorlatban is lássák a problémákat. Gajda engedett a kereskedők nemtetszésének, és megígérte, a kereskedők jelzései alapján új terveket készítenek. 

 

_____________________________________________________________________________________________

 

Elutasították a kártérítést, de javítják a kátyúkat

 

Elutasította az önkormányzat annak a hölgynek a kártérítési kérelmét, aki még április elején lépett kátyúba a Kossuth téri piacon. A baleset következtében a hölgy bokacsontja eltörött, térdig gipszet kapott. Kránitz Krisztián MSZP-s képviselő, a Vagyonkezelő igazgatója azzal indokolta a hivatal döntését, hogy a hölgy által említett balesetről a piacon semmilyen feljegyzés nem történt, továbbá a balesetről senki sem értesítette a piacfelügyelőt. Vagyis nem bizonyítható, hogy ott történt. Ennek ellenére, a helyszínen május végére már felfestették a kátyúkat, előrevetítve az esetleges javításokat.

 

 

Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP) önkormányzati képviselő Facebook oldalán számolt be a balesetről, amelyhez Gajda Péter hozzáfűzte, a hölgynek jobbulást kíván, és ha bármiben tudnak segíteni neki, jelezze. Így sikerült.

_____________________________________________________________________________________________

 

A Kossuth téri piac felújítását már évekkel ezelőtt el kellett volna kezdeni. Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP) fejlesztéspolitikai tanácsnok erre irányuló előterjesztését hosszú hónapokon át napirendre sem vette a baloldali többségű városvezetés, majd egy „láthatatlan” munkacsoport alakult a piac rendbetételéért. A kereskedők két nyílt levelet is intéztek a polgármester felé, aki szerint a Kossuth téri piac csak viszi a pénzt, az önkormányzat számai azonban cáfolják a kijelentését. A dokumentumok alapján ugyanis 158 millió forint nyereséget termelt a piac az elmúlt hat évben az önkormányzatnak. A felújításnak mégsem kezdtek neki, sőt, a legalapvetőbb felújításokkal sem mindig foglalkoznak. Egyre gyakoribbak a kátyúk miatt a balesetek, mert a hanyag aszfaltozás, foltozgatás nem tart egy hónapnál tovább.

 

WC-felújítás 8,4 millióért. Reális?

 

A 8,4 millió forintért felújított kereskedői mellékhelyiség felújításának kivizsgálását kezdeményezi a Fidesz-KDNP frakció. Az indítványozó Dódity Gabriella frakcióvezető lapunknak elmondta, hogy a hozzávetőleg 40m² alapterületű helyiség rekonstrukcióját egy másik kerület vagyonkezelő szervezetének becslése szerint bruttó 6,4 millióért, tehát majdnem 2 millióval olcsóbban is el lehetett volna végezni. Hozzátette: ellenőrizni kell továbbá a felújítás díjtételeinek értékarányosságát és a ténylegesen elvégzett munkákat is. A képviselő szerint a túlzó árszabás mellett az is kérdéseket vethet fel, hogy az önkormányzat beruházása idegen vagyonba, társasházi hozzájárulás nélkül történt-e, hiszen az alapító okirat alapján valószínű, hogy a kereskedők mellékhelyisége nem is az önkormányzat, hanem a társasház tulajdona, amelyben az önkormányzat nem rendelkezik többségi tulajdonjoggal. Mint mondta, nem feltételeznek visszaélést, de tény, hogy a felújítást az MSZP-s Somogyi Lászlóné (volt) férjének cége végezte el.

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.