2023. szeptember 26., kedd, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

augusztus
július
június
május
április
március (14)
február (26)
január (26)
· 2022
december (16)
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Folyamatosan dolgoznak a rekordon

Főoldal>Közélet>Folyamatosan dolgoznak a rekordon
 
Írta: Lukasik Zsófia
2012. január 26. 12:00
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Tegnap óta tart a kispesti Semmelweis Ignác Humán Szakképző Iskola és Gimnázium újraélesztési rekordkísérlete. Az 55 órán át tartó megmérettetésben negyven diák vesz részt.

Január 25-én reggel fél 9 óta folyamatosan újraélesztést imitálnak a diákok a Semmelweis Ignác Humán Szakképző Iskola és Gimnáziumban, és meg sem állnak péntek délután fél 4-ig. Egy diák két percig végzi az újraélesztést az erre alkalmas bábun. Éjszaka fejenként négy óra pihenés járt a két húsz fős csapatnak, de a rekordkísérlet egy percre sem állt meg.

A tegnapi megnyitón Hamar Mária, az iskola igazgatója elmondta, céljuk az, hogy felhívják a figyelmet a magyarországi gyászos újraélesztési statisztikára, és ezzel együtt az egészségügyi szakképzés és utánpótlás biztosításának fontosságára. Dávid Tamás, az iskola tanára és az ötlet kitalálója hangsúlyozta, a gyerekekkel együtt ő is beköltözött 55 órára az iskolába, és folyamatosan biztatja őket a cél elérése érdekében.
Szerencsére nem ez az első ilyen rekordkísérlet az országban. A jelenlegi (az országban már ötödik) rekord 50 órás, ezt szeretnék most 10%-kal megdönteni a kispesti diákok.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.