2024. július 12., péntek, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

június
május (11)
április (26)
március
február
január (2)
· 2023
december (15)
november (7)
október (7)
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Forgalomba állnak az első földgázüzemű buszok Budapesten

Főoldal>Közélet>Forgalomba állnak az első földgázüzemű buszok Budapesten
 
Írta: Pászti András
2014. április 01. 21:28
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Budapesten újdonságnak számító, sűrített földgázzal működő, tehát környezetkímélő alacsonypadlós buszok közlekednek majd a dél-pesti vonalakon. Az idén tavasszal és nyáron forgalomba álló 37 db jó állapotban lévő Van Hool New A330 CNG típusú autóbusz közül az első három jármű április 2-ától a 182-es és 184-es vonalakon jár majd, a további 34 busz pedig a honosításuk elkészültével augusztus 31-éig jelenik meg dél-pesti vonalakon. A környezetbarát járműveket Dr. György István főpolgármester-helyettes mutatta be a KÖKI Terminálnál.

 

Budapesten újdonságnak számító, sűrített földgázzal működő, tehát környezetkímélő alacsonypadlós buszok közlekednek majd a dél-pesti vonalakon. Az idén tavasszal és nyáron forgalomba álló 37 db jó állapotban lévő Van Hool New A330 CNG típusú autóbusz közül az első három jármű április 2-ától a 182-es és 184-es vonalakon jár majd, a további 34 busz pedig a honosításuk elkészültével augusztus 31-éig jelenik meg dél-pesti vonalakon. A környezetbarát járműveket Dr. György István főpolgármester-helyettes mutatta be a KÖKI Terminálnál.

 

Újdonságot jelentenek a fővárosi közösségi közlekedésben a sűrített földgázzal (CNG) hajtott járművek, amelyek előnye a korábbi dízelbuszokkal szemben, hogy kevesebb káros anyagot bocsátanak ki és csendesebbek is, ezért nagymértékben hozzájárulnak Budapest környezeti állapotának, a budapestiek életminőségének javulásához. Alacsonypadlós, légkondicionált, korszerű, 4-8 éves járművekről van szó, így az utasok is jelentős javulást tapasztalhatnak az érintett vonalakon. A franciaországi Dijon városától a piacinál jóval kedvezőbb áron megvásárolt autóbuszok megkapják a világoskék budapesti flottaszínt, az utastájékoztatást és a kijelzőket pedig a GPS alapú FUTÁR rendszerbe illesztik – jelentette be dr. György István a KÖKI Terminálnál megtartott sajtótájékoztatón.

Dr. György István főpolgármester-helyettes, Bolla Tibor a BKV és Vitézy Dávid a BKK vezérgazgatója

 

– A most forgalomba álló újszerű járművekkel újabb lépést teszünk a budapesti buszflotta megújítása érdekében. 2010 óta közel 200 alacsonypadlós használt, valamint 150 alacsonypadlós vadonatúj autóbuszt állítottunk forgalomba Budapesten. A flotta megújítása tovább folytatódik: 2014 tavaszától újabb mintegy 150 új autóbuszt indítunk el a fővárosban és egyes környező településein a Budapesti Közlekedési Központ megrendelése alapján és a VOLÁNBUSZ Zrt. üzemeltetésében – sorolta a lépéseket dr. György István főpolgármester-helyettes, aki elmondta, a most átadott első CNG buszok a 182-es és 184-es vonalakon közlekednek majd. A járatok érintik a kispesti Derkovits Gyula utcát, amely nagyon keskeny, de nagy forgalmat bonyolít; az itt élők számára ez már évtizedes probléma. Dr. György István kezdeményezésére megvizsgálták a forgalom csillapításának lehetőségét, ennek eredményeként decembertől kitiltották az átmenő teherautó forgalmat, sebességkorlátozást vezettek be, most pedig az autóbuszok egy részét cserélik környezetbarát és csendesebb járművekre, amely tovább enyhíti az úttesttől alig egy méterre lévő házakban élők problémáját.

Az első autóbuszok a kispesti Derkovits Gyula utcában is közlekedő 182-es és 184-es vonalakon állnak forgalomba

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.