2024. július 16., kedd, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

június
május (11)
április (26)
március
február
január (2)
· 2023
december (15)
november (7)
október (7)
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
  Error: Cannot produce JPEG file. [./images/tmp-res/kispest-info.12d689c761e1.jpg]

Indul az Ady Endre út felújítása

Főoldal>Közélet>Indul az Ady Endre út felújítása
 
Írta: Pászti András
2013. szeptember 25. 11:07
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Október elejétől munkagépek veszik át az autók helyét az Ady Endre úton a Rendőrség és a Baross utca közötti szakaszon. A Határ út felé vezető oldalon még ősszel teljesen megújul az útburkolat, a másik irány tavasszal készül el – ismertette a felújítás részleteit dr. György István főpolgármester-helyettes a munkálatokat előkészítő bejáráson. Az építkezés alatt a 42-es villamos helyett buszok járnak.

Az 1,1 kilométeres szakaszon a teljes útpálya-szerkezet megújul, illetve a villamosmegállók peronjait is átépítik, így a Nemzeti Közlekedési Hatóság előírásainak megfelelően szélesebbek, biztonságosabb és kényelmesebbek lesznek – tudtuk meg a bejáráson Almássy Kornéltól, a BKK-Közút vezérigazgatójától, aki hozzátette: biztonságosabbá válnak az útszakaszon elhelyezkedő zebrák is, több helyen ugyanis középszigetek létesülnek, megkönnyítve a gyalogosok átkelését. A megújuló útszakaszon az egy-egy forgalmi sáv mellett kerékpársáv létesül, amely kapcsolódik a Hungária úti és a Határ úti meglévő bicikliút-hálózathoz. A mai szabályok szerinti szélesebb peronok, a villamosvágányok és az úttest fizikai elválasztása indokolják az 1+1 sáv, illetve a kerékpársávok kialakítását, ez azonban nem jelent csökkenést az útszakasz kapacitásában, mivel a villamosmegállók peronjainál már eddig is egy-egy sávosra szűkült az út, ezért nem fog csökkenni annak áteresztőképessége.

 

A munkálatok megkezdésével október 1-jétől a 42-es villamosok helyett autóbuszok közlekednek, mivel a Határ út felé vezető oldal forgalmát a villamossínekre terelik. Decemberig a Határ út felé vezető oldal burkolata, tavasszal pedig a Lőrinc felé vezető oldal, illetve a járdák is megújulnak.

 

 

Az Ady Endre úti munka az egyik legnagyobb idei útfelújítás a fővárosban – hangsúlyozta dr. György István. A városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettes elmondta: az erre közlekedők már évtizedek óta bosszankodtak az út állapota miatt. A most kezdődő felújítással jelentősen biztonságosabbá és kényelmesebbé válik a közlekedés a Kispest egyik fő ütőerének számító főúton  – fogalmazott a városvezető, aki kérdésünkre elmondta, a 42-es villamos felújításának előkészítése folyamatban van, a projekt megvalósulására az EU 2014-2020 közötti költségvetési ciklusában kerülhet sor a tervek szerint.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.