2024. július 16., kedd, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

június
május (11)
április (26)
március
február
január (2)
· 2023
december (15)
november (7)
október (7)
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Itt a lehetőség a baloldal leváltására!

Főoldal>Közélet>Itt a lehetőség a baloldal leváltására!
 
Írta: Szerk.
2022. március 31. 09:55
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Kétségtelen, sok olyan, magát világéletében baloldalinak valló magyar ember akad, aki, ha törik, ha szakad, akkor sem húzza be azt a bizonyos x-et a kormánypártok mellé, de közben a Gyurcsány-féle baloldalból sem kér. Számukra jelenthetnek valós alternatívát a Gyurcsány-koalíción kívüli, egyre népszerűbb baloldali pártok és jelöltjeik.

Ugyanaz a lemez pörög immár tizenkét éve: a bukott ex-miniszterelnök, Gyurcsány Ferenc, a baloldal akkori s jelenlegi vezetője ennyi ideje próbálkozik azzal, hogy így vagy úgy, de végre újból hatalomhoz jusson. Abban a reményben teszi ezt, hogy a magyarok időközben elfelejtették, hogyan kormányozta az országot csődközeli helyzetbe, s hogyan keserítette meg az emberek életét a legkülönfélébb megszorításokkal, elvonásokkal és adóemelésekkel. Legújabb trükkje, hogy Márki-Zay Péter személyében egy trójai falovat eszkábált magának, s benne elbújva igyekszik a miniszterelnöki szék közelébe kerülni.

 

Köztudott azonban, hogy Márki-Zay felelőtlen, sokszor veszélyes kijelentései távolról sem szimpatikusak az emberek többségének, sőt, azokat jellemzően még a saját koalíciós partnerei is kellemetlennek találják. Nem csoda, hogy Gyurcsány felesége és párttársa, a DK-s Dobrev Klára kerek-perec kijelentette, alkalmatlannak tartja őt a miniszterelnöki szerepre. Csakhogy a baloldali szavazók jó része Gyurcsány Ferencet, illetve a kudarcos múlt általa visszahozott embereit és politikáját sem szeretné viszont látni, hiszen jól tudják: ha döntéshozói pozícióba kerülnének, az beláthatatlan következményekkel járna hazánkra és a magyar családokra nézve.

 

Éppen ezért örvendenek egyre nagyobb népszerűségnek a Gyurcsány-koalíción kívüli baloldali pártok és szereplők, akik valós alternatívát nyújthatnak azoknak a baloldali szavazóknak, akik nem szeretnének visszatérni a kudarcokkal teli Gyurcsány-korszakhoz. Kispesten a többi közt az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom (ISZOMM) is indít képviselőjelöltet a közelgő országgyűlési választáson, s ahogy írják, azért küzdenek, hogy a dolgozó emberek biztonságban érezzék magukat. A Megoldás Mozgalom (MEMO) is képviselteti magát a kerületben, ahol egyebek mellett a közbiztonság javításával és az utak rendbetételével is foglalkoznának. Rajtuk kívül a Normális Élet Párt (NÉP), valamint a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) is indít jelöltet Kispesten.

 

Sokan vannak és sokfélék, egy azonban közös bennük: valós választási lehetőséget kínálnak azoknak, akik világ életükben baloldalinak vallották magukat, mégis úgy érzik, már nem veszi be a gyomruk Gyurcsányék „főztjét”.

 

A karikatúrát rajzolta: Pósa Károly

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.